ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Galaksias Portal News

Με περισσότερους από 195 Φοιτητικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα να λένε «ΟΧΙ» στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διεκδικώντας πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές, κορυφώνονται οι αντιδράσεις από τους φοιτητές, τους σπουδαστές  και τους εκπαιδευτικούς, ενόψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Σε ότι αφορά την πρωτεύουσα, η μεγαλειώδης συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων, θα συνεχιστεί με την πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να βουλιάξει η Αθήνα»,  σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι των φοιτητών. «Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου από τον Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

«Στους δρόμους καταψηφίζονται τα νομοσχέδια και ακυρώνονται οι νόμοι!», δηλώνουν από την πλευρά τους οι φοιτητές επαναλαμβάνοντας ότι η πλειοψηφία μίλησε, απορρίπτει το νομοσχέδιο και διεκδικεί σπουδές δημόσιες και δωρεάν, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα.

Με την έναρξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία θα προχωρήσει στο κλείσιμο της κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button