Κόσμος

Φοβερό ρεκόρ του Jorge Martin – Galaksias.com

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες Κατατακτήριες Δοκιμές του MotoGP για το 2024 της ήταν γεμάτες μεγάλα ονόματα και το μόνο σίγουρο ήταν ότι όταν έπεφτε η καρό σημαία θα είχαμε πολλούς δυνατούς αναβάτες που θα ξεκινούσαν από πολύ πίσω τους πρώτους αγώνες της χρονιάς.
Μετά τα πρώτα περάσματα στις Κατατακτήριες 1, οι Raul Fernandez και Miguel Oliveira βρέθηκαν στις θέσεις πρόκρισης, όμως σύντομα ο Marco Bezzecchi χώρισε τις δύο Aprilia της Trackhouse στη μέση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.
Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits και με 5:30 λεπτά να απομένουν βγήκαν στην πίστα για τις τελικές τους προσπάθειες. Ο Alex Rins (Yamaha) αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, επέστρεψε στα pits και έτσι έχασε κάθε ευκαιρία να προκριθεί, ενώ λίγο αργότερα ο Joan Mir θα έχανε το μπροστινό της Honda του στη 16η στροφή και θα έπεφτε, τερματίζοντας την προσπάθειά του. Στα 1:30 πριν το τέλος, ο Johann Zarco (Honda) κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση και φαινόταν ότι θα έπαιρνε την πρόκριση, όμως στον τελευταίο του γύρο ο Jack Miller (KTM) θα του έκλεβε τη 2η θέση, πίσω από τον εκπληκτικό Raul Fernandez.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1:

Practice Classification for QAT MotoGP Q1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατατακτήριες 2 
Στις ΚΑΤ2, η πρώτη pole position της χρονιάς κρίθηκε σχετικά νωρίς, καθώς στα πρώτα περάσματα, ο Jorge Martin (Ducati) έγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο, 1:50.789, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ και κατακτώντας την pole position. Στα δεύτερα περάσματα ο Francesco Bagnaia (Ducati) είχε ξεκινήσει έναν πολύ δυναμικό γύρο, όμως βγήκε εκτός των ορίων της πίστας και έτσι δεν κατάφερε να απειλήσει τον Martin.
Φτάνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο Raul Fernandez σημείωσε μια πτώση στην 6η στροφή, ενώ ο Martin είχε ξεκινήσει έναν ακόμα ταχύτερο γύρο. Πάνω από ένα δέκατο ταχύτερος από το ρεκόρ του, προσέγγιζε τον τέταρτο τομέα της πίστας, όμως μια πτώση του Brad Binder (KTM) έβγαλε τις κίτρινες σημαίες και προκάλεσε την ακύρωση του γύρου του. Ακόμα και έτσι όμως, ο Μartin πήρε την pole position, με τον Aleix Espargaro (Aprilia) να καταφέρνει στο τέλος να φτάσει αρκετά κοντά και να κλειδώσει τη 2η θέση, 83 χιλιοστά πίσω από τον Μartin. Tην πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Enea Bastianini (Ducati).
Στη δεύτερη σειρά βρίσκονται ο Brad Binder, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής Francesco Bagnaia και ο Marc Marquez (Ducati), ο οποίος είχε ένα μικρό γλίστρημα που του στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη σειρά – και ίσως στην pole position. Στην τρίτη σειρά θα παραταχθούν ο Fabio Di Giannantonio (Ducati), o απίστευτος rookie, Pedro Acosta (GASGAS/KTM) και ο Alex Marquez (Ducati), ενώ στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Maverick Viñales (Aprilia), Jack Miller και Raul Fernandez. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 12 αναβάτες που έλαβαν μέρος στις ΚΑΤ2 είχαν διαφορά μόλις 732 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ΚΑΤ2:

Practice Classification for QAT MotoGP Q2

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button