Επικαιρότητα

O ΦοΔΣΑ Στερεάς χορηγός στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Galaksias.com

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2024 επικεντρώθηκε σε πέντε θεματικούς πυλώνες, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη πτυχή του εξελισσόμενου κόσμου μας (Γεωπολιτική, Κλίμα, Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση, Μέλλον, Κοινωνία), ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας παρευρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ως χορηγός, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και δέχτηκε μεγάλο αριθμό πολιτών και μαθητών, τους οποίους ενημέρωσε-ευαισθητοποίησε πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και πολλών πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, πολίτες και μαθητές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, και για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του Φορέα, όπως είναι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Βασικός στόχος του Φορέα είναι όλοι να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button