Επικαιρότητα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ελπίζουμε ότι δεν θα αποδειχθεί μύθος η κατάργηση του clawback το 2025

Ενώ αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις για τον επιμερισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τον αντίκτυπό του στο clawback, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή (17/06/2022), ημερίδα με θέμα «Συνέπειες του clawback: Μύθοι και αλήθειες για τις επιστροφές».

Ο πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα, αναφέρθηκε σε διαδεδομένους «μύθους» γύρω από τη φαρμακοβιομηχανία και το clawback, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για να δικαιολογήσουν την ισχύ του μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών, το οποίο κλείνει μία δεκαετία μετά τη νομοθέτησή του ως έκτακτο. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ επισήμανε την ανεπάρκεια της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και την ανάγκη σταδιακής ενίσχυσής της. Επίσης, τόνισε ότι η ισχύς του clawback δεν θα πρέπει να πάρει νέα παράταση για μετά το 2025.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια που εφαρμόζεται φορτώνοντας μη βιώσιμα βάρη τις φαρμακευτικές εταιρείες, πολλοί μύθοι χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθεί η διαιώνισή του. Γιατί είναι ένα μέτρο, που μέχρι και η τρόικα παραδέχτηκε ότι πλέον εγείρει ηθικούς και επιχειρηματικούς κινδύνους. Αλήθεια είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά χαρακτηρίζουν το clawback άδικο και απαράδεκτο. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι καμία δεν τόλμησε να το καταργήσει.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger