ΕνημέρωσηΠολιτική

Θρίλερ με τα κίνητρα του Αιγύπτιου – Galaksias Portal News

Τους λόγους και τα βαθύτερα αίτια που αποτέλεσαν το κίνητρο του Αιγύπτιου δράστη για το μακελειό που προκάλεσε στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα αναζητούν οι Αρχές, πρφοσπαθώντας να διαλευκάνουν τί ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του 76χρονου δράστη.  Στο ερώτημα αυτό θα επιχειρήσει να απαντήσει η ανάκριση. Κομβική για τη διαλέυκανση της υπόθεσης θεωρείται η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση, αδελφής της Μαρίας Καρνέση και συζύγου του CEO της εταιρείας που επίσης έπεσε νεκρός. Η Δέσποινα Καρνέση αναμένεται να καταθέσει αφού ξεπεράσει το σοκ και αφού γίνουν οι κηδείες των θυμάτων της αδιανόητης τραγωδίας.

Παράλληλα στην άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του 76χρονου δράστη της τριπλής δολοφονίας και μετέπειτα αυτόχειρα στη ναυτιλιακή εταιρία της Γλυφάδας έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο που τον οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη. Παράλληλα ερευνώνται οι λογαριασμοί και οι καταθέσεις του δράστη σε διάφορες τράπεζες καθώς όπως έχει προκύψει από πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων, ο 76χρονος «Άρης» διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδερφή του σε τραπεζικό υποκατάστημα της City Bank της Ελβετίας. Μάλιστα στο ίδιο υποκατάστημα υπήρχαν και λογαριασμοί της εταιρίας της οικογένειας. Οι καταθέσεις στον εν λόγω λογαριασμό του Αιγύπτιου ήταν μόλις 1.500 ευρώ, όμως μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις της τάξης των 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές αναζητούν την διαδρομή των όπλων

Οι αστυνομικοί ερευνώντας την προμήθεια του οπλισμού που χρησιμοποιήσε ο 76χρονος δράστης διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν αρκετά παλιά, ακαταχώρητα και χωρίς καμία άδεια κατοχής.

Παράλληλα δεν αποκλείουν τα όπλα αυτά να προέρχονται από την βίλα στους Πεταλιούς όπου ήταν επιστάτης και για τον λόγο αυτό να ήταν ακαταχώρητα ενώ ερευνούν και ένα ταξίδι που φαίνεται να έχει κάνει ο δράστης την περασμένη Πέμπτη στους Πεταλιούς δηλαδή τέσσερις μέρες πριν την δολοφονική επίθεση.

Εν τω μεταξύ μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για το ρόλο του δράστη του μακελειού της Γλυφάδας εντός της οικογένειας Καρνέση, για την απόλυσή του αλλά και για το σπίτι που έμενε, η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, έβγαλε ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης (13/2), στην οποία επισημαίνει ότι ο δράστης του τριπλού φονικού και αυτόχειρας είχε απολυθεί πριν έναν χρόνο και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 74.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες (σ.σ προχθές), 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Αιγύπτιος: Δεν ήθελε να σκοτώσει την Δέσποινα Καρνέση

Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στη Ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση, φέρνει στο φως η «Ζούγκλα».

Ο 76χρονος Αιγύπτιος είχε αποφασίσει ποιους ήθελε να δολοφονήσει το πρωί της Δευτέρας. Ήταν η Μαρία Καρνέση και ο σύζυγός της αδερφής της ,Αντώνης Βλασσάκης. Αυτούς είχε βάλει στο στόχαστο και εκτέλεσε το σχέδιό του.

Οι μαρτυρίες από το μακελειό αναφέρουν ότι αρχικά μπήκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση ζητώντας να μιλήσουν.

Της είπε,«Θέλω να τα πούμε» και εκείνη του απάντησε: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα». Στη συνέχεια του ζήτησε να φύγει από το γραφείο της. Ήταν η αρχή του τέλους. Ο Αιγύπτιος άρπαξε την καραμπίνα από το σάκο που είχε αφήσει σε άλλο σημείο και φώναξε: «Φύγετε όλοι δεν έχω έρθει για εσάς».

Πυροβολεί και σκοτώνει τη Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο. Είχε φροντίσει όμως να μην πειράξει ένα άτομο: Την Δέσποινα Καρνέση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος ήταν που της είπε να φύγει και κλειδώθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η δολοφονική του μανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αιγύπτιος δολοφόνος, συμπαθούσε την Δέσποινα Καρνέση και δεν ήθελε να της κάνει κακό.

Το ερώτημα που προκύπτει και αναζητούν οι αρχές είναι τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του και σκότωσε τρεις ανθρώπους .Γιατί φώναζε στην εταιρεία ,από την πρώτη στιγμή, που μπήκε μέσα ότι αναζητά συγκεκριμένα άτομα . «Μπείτε μέσα ,δεν έχω έρθει για εσάς» φώναξε. Μάλιστα όσοι τον αντίκρυσαν υποστηρίζουν ότι δεν τον είχαν ξαναδεί έτσι και το πρόσωπό του ήταν «παγωμένο».

Η περιγραφή αυτή δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με την περιγραφή που δίνουν όσοι τον γνώριζαν. Τον χαρακτηρίζουν ένα ήρεμο άνθρωπο που δεν έδινε το παραμικρό δικαίωμα.Ακολουθούσε πιστά τον Σπύρο Καρνέσση και όταν έφυγε από την εταιρεία παρέμεινε σε αυτόν.

Ποιες ήταν οι διαφορές που είχε με τη Μαρία Καρνέση και τον Αντώνη Βλασσάκη;

Γιατί επέλεξε να μιλήσει αρχικά στη Μαρία Καρνέση; Τι ήταν αυτό που ήθελε να της πει;

Το γεγονός πάντως ότι πήγε οπλισμένος στην εταιρεία δείχνει ότι είχε αποφασίσει να δολοφονήσει τα συγκεκριμένα άτομα και μετά να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το μυστικό το πήρε μαζί του και μόνο αν κάποιος γνωρίζει το κίνητρο τότε θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έγινε.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και ένα άλλο σημείο.

Ενώ είχε απολυθεί από τον Μάρτιο του 2023 και είχε λάβει και αποζημίωση, ενώ είχε στην κατοχή του το κοντρόλ για να ανοίξει το υπόγειο γκαράζ και μετά να σκορπίσει τον θάνατο.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button