ΑθλητικάΕνημέρωση

«Θέλουμε μεγαλύτερη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου» – Galaksias Portal News

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κομβική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22/3) για την 31η αγωνιστική της Euroleague και τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ώρα να… κλαίει κανείς για απουσίες και προβλήματα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, στάθηκε στη βοήθεια που θα χρειαστεί η ομάδα από τους παίκτες του πάγκου, προκειμένου να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και να κάνει το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός:

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα και για το αν τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής άνοιξαν τον δρόμο για τη 2η θέση για τον Παναθηναϊκό: «Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα. Το χθεσινό παιχνίδι τελείωσε. Επομένως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σκληροί για να το παιχνίδι που έρχεται. Η Μπαρτσελόνα είχε μια μεγάλη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε και θα πρέπει και η ομάδα και ο κόσμος να είναι έτοιμοι.

Θέλω να έχουμε τη γνωστή… επιθετικότητα που δείχνουμε στην έδρα μας. Τα τέσσερα παιχνίδια που μας μένουν είναι σαν τελικοί. Φυσικά, αν δεν χάσουμε κανένα ματς, θα είμαστε στη 2η ή την 3η θέση. Όμως, κάθε ματς είναι σαν τελικός και αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Υπάρχει μια μεγάλη “μάχη” για έξι – επτά ομάδες, ακόμα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Βίρτους Μπολόνια είναι δύο νίκες μακριά. Θα είναι πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο το αυριανό παιχνίδι, σίγουρα.

Η Μπαρτσελόνα έχασε χθες, αλλά είναι στη 2η θέση της Euroleague, μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του θεσμού. Οι αντίπαλοί μας είναι υποψήφιοι για τον τίτλο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς».

Για τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε της σεζόν: «Πρέπει να είσαι σκληρός, να μην τα παρατάς. Επίσης, θέλουμε μεγαλύτερη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου. Χθες παίξαμε με μόνο έξι παίκτες, δεν είχαμε συνεισφορά από τους άλλους. Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι όλα τα παιχνίδια. Ελπίζουμε πως και οι υπόλοιποι θα δώσουν ένταση, αλλά και αποτελέσματα. Δεν είναι αρκετή η ένταση από μόνη της. Σε αυτό το επίπεδο θέλουμε καλές εμφανίσεις. Ελπίζω πως οι παίκτες που χθες δεν βοήθησαν θα το κάνουν αύριο».

Για τον Λούκα Βιλντόζα και τις απουσίες: «Δεν ξέρω αν θα είναι στη δωδεκάδα. Έχει κάνει μία προπόνηση ύστερα από έναν μήνα. Χρειάζομαι έτοιμους παίκτες σε αυτό το επίπεδο, που να έχουν κάνει μίνιμουμ τρεις – τέσσερις προπονήσεις. Δυστυχώς, χρειαζόμαστε και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που μας έδινε πολλά όταν ήταν υγιής. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω προσωπικά έναν μεγάλο τραυματισμό, όταν δεν υπάρχει χειρουργείο. Δεν ξέρω… Έχουμε το ρόστερ. Δεν είναι ώρα να κλαίμε για τους παίκτες που δεν είναι έτοιμοι ή δεν νιώθουν καλά. Είναι ώρα να είμαστε σκληροί, έτοιμοι και να χρησιμοποιούμε καλά όλους τους διαθέσιμους αθλητές».

To άρθρο Αταμάν για το Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: «Θέλουμε μεγαλύτερη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button