Κόσμος

Ισραηλινή επίθεση σε υποδομές των Γιατρών χωρίς Σύνορα – Σκοτώθηκαν δύο άτομα – Galaksias.com

Ισραηλινό πλήγμα σε κτήριο στη Χαν Γιουνίς στη Γάζα, στο οποίο διέμεναν εργαζόμενοι των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» με τις οικογένειές τους, από το οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, καταγγέλλει η οργάνωση. 

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους «η μητέρα και η σύζυγος συναδέλφου μας και τραυμάτισε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες και παιδιά. Το κτήριο, στο οποίο ήταν τοποθετημένο σε εμφανές σημείο λογότυπο της MSF», έγινε «στόχος πυρών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως, στο εσωτερικό του κτηρίου αυτού, τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν 64 άνθρωποι.

Καθυστέρησαν πάνω από δύο ώρες να φτάσουν ασθενοφόρα λόγω βομβαρδισμών

Ασθενοφόρα που μετέβησαν για να παραλάβουν τα θύματα «καθυστέρησαν για πάνω από δυο ώρες εξαιτίας βομβαρδισμών στην περιοχή».

Τελικά, μετά από καθυστέρηση ωρών κατάφεραν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομείο εκστρατείας στη Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θυλάκου, πρόσθεσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι για αυτή τη φονική επίθεση», τόνισε η Μάινι Νικολάι, γενική διευθύντρια της MSF, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε αποστολή συντονισμού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Σήμερα στη Γάζα η φρικτή πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει καμιά τοποθεσία που να είναι ασφαλής, οι υποσχέσεις για ασφαλείς ζώνες είναι κούφιες και οι μηχανισμοί για να μην πλήττονται κτίρια όπου βρίσκονται άμαχοι αναποτελεσματικοί», πρόσθεσε η ίδια.

Τόνισε, δε, πως είχαν σταλεί στον ισραηλινό στρατό συντεταγμένες του κτιρίου, στο οποίο ήταν τοποθετημένο σε εμφανές σημείο λογότυπος μεγάλου μεγέθους της ΜΚΟ.

Τι ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως άνοιξε πυρ «κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Χαν Γιούνις» εναντίον κτηρίου στο οποίο είχε «αναγνωριστεί» ότι λάμβαναν χώρα «τρομοκρατικές δραστηριότητες», αλλά μετά το πλήγμα έλαβε πληροφορίες «που έκαναν λόγο για τον θάνατο δυο αμάχων που δεν εμπλέκονταν» σε αυτές.

Πρόσθεσε πως «λυπάται αν επλήγησαν άμαχοι» κι ότι κάνει «το παν εντός των δυνάμεών του για να ενεργεί με ακριβή τρόπο στο πεδίο της μάχης», διαβεβαιώνοντας πως το «συμβάν» αυτό «εξετάζεται».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button