ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή – Galaksias Portal News

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Τρίτης (2.4.24).

Στην αρχή της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 28χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση νομοθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου «γυναικοκτονία», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχει ζήτημα ασφαλείας» στη χώρα που αφορά την εγκληματικότητα, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και την πολιτική προστασία.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και η οικονομική ανασφάλεια προκαλεί «βία».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Τεμπών και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταθέσει το αίτημα για προανακριτική, ο Στ. Κασσελάκης εξήγησε ότι θα προχωρήσει μόνο «εφόσον ο πρωθυπουργός δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή», τονίζοντας πως εάν δεν γίνει αυτό, λόγω απόλυτης πλειοψηφίας δεν θα πάει το θέμα στη δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο «κατηγορητήριο» που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είπε πως υπάρχουν ήδη «υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις κατηγορίες» και ότι είναι «ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις» που είχε ο τότε υπουργός.

«Η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού;», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης για το ζήτημα με τα e-mail της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού και τις δηλώσεις του περί διενέργειας ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πει τη λέξη «νοθεία» σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό – όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – που την είχε χρησιμοποιήσει το 2019. «Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων εκλογέων του εξωτερικού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο οποίος σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Δεν έχω κανένα σκοπό να αρνηθώ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και θεωρώ ότι θα πάμε και πολύ καλά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ως πήχη ο κ. Κασσελάκης έβαλε ένα ποσοστό στις ευρωεκλογές πάνω από το 17% που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του κόμματος, εφόσον ο ίδιος είπε ότι το νέο πρόσωπο του κόμματος χτίζεται κάθε ημέρα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα παρουσιάσει αναλυτικά τα περιουσιακά του στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές, καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες το δικό του και της οικογένειάς του.

«Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών, κάποιοι έχουμε και ένσημα από την αγορά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωσή του πως «είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός». Η ενσυναίσθηση, η ηθική και η κυβερνητική επάρκεια είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα βασιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button