Κόσμος

Φονικό ψύχος σαρώνει τη χώρα – Τουλάχιστον οι 50 νεκροί – Galaksias.com

Ο υδράργυρος στη Νεμπράσκα κατρακύλησε στους 30 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, στη Νέα Υόρκη το χιόνι έφτασε κατά τόπους το ενάμισι μέτρο, ενώ στο Όρεγκον ξεριζώθηκαν δέντρα και έπεσαν πυλώνες ηλεκτροδότησης από τη χιονοθύελλα.

Στο Μπόλντερ του Κολοράντο, αστυνομία απεγκλωβίζει με επιτυχία, ένα 4χρονο αγόρι και τον πατέρα του μέσα από όχημα, το οποίο κρέμεται σε μεταλλική περίφραξη. Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που συμβαίνουν εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων, λόγω του κύματος ψύχους από την Αρκτική, με χιονοθύελλες και κρύο, που σαρώνει τις Μεσοδυτικές και Ανατολικές ΗΠΑ.

Ακόμα και τα άλογα επιστρατεύτηκαν, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό οχημάτων στο Τενεσί, την ώρα που η πολιτεία θρηνεί νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων άστεγοι, εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών.

Το Όρεγκον έχει πληγεί ιδιαίτερα. Οι σφοδρές χιονοθύελλες ξερίζωσαν δέντρα και στήλες ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο περαστικών. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα εξαιτίας του ψυχρού κύματος.

Τέλος καλό, όλα καλά για τους 50 επιβάτες αεροσκάφους, που είχε γλιστρήσει στο χιονισμένο αεροδιάδρομο, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το γειτονικό Μπάφαλο είδε το ύψος του χιονιού, να φτάνει ακόμα και το 1,5 μέτρο.

Πυκνό χιόνι και παγετός πλήττει και την Ουάσιγκτον. Στους μείον 30 έπεσε η θερμοκρασία στη Νεμπράσκα, οι χιονισμένοι δρόμοι στην πρωτεύουσα Ομάχα, είναι απροσπέλαστοι για οδηγούς και πεζούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, με τις αρμόδιες αρχές, να προειδοποιούν για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και στις νότιες ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button