ΕνημέρωσηΠολιτική

Διασφαλίζουμε την ανάταξη της Θεσσαλίας με έργα που θα εκτελεστούν με διαφάνεια – Galaksias Portal News

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ανάταξη της Θεσσαλίας» είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, τονίζοντας ότι τα έργα θα εκτελεστούν με διαφάνεια και υποστήριξε την τροπολογία για την επιτάχυνση της υλοποίησης των υποδομών σε Θεσσαλία και Μαγνησία.

«Από την πρώτη ημέρα βρίσκομαι στις πληγείσας περιοχές» ανέφερε ο κ. Ταχιάος και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενημερώνει καθημερινά και υπεύθυνα τους πολίτες για μέτρα προστασίας τους, καθώς και λαμβάνει μέτρα τόσο για την υγειονομική προστασία των κατοίκων όσο και για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το πρόβλημα των νεκρών ζώων, ο κ. Ταχιάος είπε ότι «έχει ξεκινήσει να αντιμετωπίζεται» και σημείωσε «από ιδία μαρτυρία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «ο δήμαρχος του Παλαμά, ήταν ο κατ’ εξοχήν δήμαρχος που δεν συνεργάστηκε καθόλου για το θέμα αυτό. Αρνήθηκε να δώσει ένα χώρο για την υγειονομική τους ταφή, από την ώρα που δεν μπορούσε να γίνει η καύση τους στον υγειονομικό χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής της Λάρισας, που ήταν κλειστή από την πλημμύρα».

Ο υφυπουργός αναγνώρισε πως «βεβαίως υπάρχουν ζητήματα σίτισης, «αλλά αναρωτήθηκε γιατί ενοχλούν την αντιπολίτευση οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται για την σίτιση των πληγέντων, καθώς «γι’ αυτό υπάρχουν, για να μπορεί να συμπληρώνουν τις δυνάμεις του κράτους σε τέτοιες περιπτώσεις».

Σχετικά με την επάρκεια και αντοχή των αντιπλημμυρικών έργων που είχαν γίνει, ο κ. Ταχιάος ανέφερε πως εάν μιλάμε για έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει για ένα τέτοιο φαινόμενο, «θα έπρεπε να μιλάμε για ένα σχεδιασμό που θα έπρεπε να είχε γίνει κάποιες προηγούμενες δεκαετίες, να είχε προβλέψεις ενός τέτοιου μεγέθους και έντασης φαινομένου, που οι επιστήμονες μας λένε ότι συμβαίνει κάθε 300 χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην κριτική «γιατί απεντάχθηκαν αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε πως «ο λόγος ήταν απλός, καθώς ήταν έργα που δεν μπορούσαν να ήταν κατασκευασμένα στις 31/12/2025» ξεκαθαρίζοντας πως το γεγονός της απο-ένταξής τους από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν, αλλά θα υλοποιηθούν από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που η κυβέρνηση ήδη έχει διασφαλίσει».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι κάποιοι θέλουν να «σκυλέψουν» πάνω σε αυτή την κατάσταση και τον πόνο των πληγέντων. Κατήγγειλε πως «όταν κανένας από την κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για προϋπολογισμούς ή κονδύλια που απαιτούνται για την κατασκευή των έργων υποδομής, φτάνουν στα αυτιά μου εκτιμήσεις που φτάνουν μέχρι για 15 και 17 δισ. ευρώ» και είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε καμία σκύλεψη πάνω στο θέμα της κατασκευής αυτών των έργων». Πρόσθεσε επίσης, πως «η παρούσα τροπολογία έρχεται για να επιταχύνει την εκτέλεση των έργων, με βάσει τα εργαλεία που παρέχει η ίδια η ΕΕ και με απόλυτη διαφάνεια, καθώς αυτές οι συμβάσεις θα παρουσιαστούν στην Βουλή των Ελλήνων».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button