Κόσμος

Νικητής στο ντέρμπι κορυφής ο ΠΑΟΚ – Galaksias.com

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεσπόντοφ ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Ο Βούλγαρος εξτρέμ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του υπογράφοντας τη νίκη της με 2-1 σκορ, χάρη στην ομάδα η ομάδα του Λουτσέσκου φιγουράρει πλέον μόνη στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα οι «πράσινοι», που μέχρι πρότινος συγκατοικούσαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ, μετά την αποψινή τους ήττα υποχώρησαν στην τρίτη θέση, βλέποντας την ΑΕΚ να τους προσπερνά και να απέχει πλέον από την κορυφή 3 βαθμούς.

Στο 37ο λεπτό οι ασπρόμαυροι σκόραραν με κεφαλιά του Κουλιεράκη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, ωστόσο το γκολ του Κρητικού αμυντικού ακυρώθηκε, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από το VAR, ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν και πάλι, με το γκολ αυτή τη φορά να μετράει κανονικά: σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του Λουτσέσκου ο Τάισον τροφοδότησε τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα από τα αριστερά νίκησε τον Ντραγκόφσκι, κάνοντας το 1-0.

TO ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ένα σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή στο 18′ που πέρασε ψηλά άουτ και ένα εξαιρετικό  μακρινό σουτ του Αράο στο 45+4, που ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Με τρεις αλλαγές επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός για το β’ ημίχρονο, με τους  Τσέριν, Μπερνάρ και Τζούριτσιτς να περνούν στο ματς αντί των Γερεμέγεφ, Αϊτόρ και Ούγκο, αντίστοιχα.

Έτσι ο Αράο επιστρέφει στα στόπερ, ο Τσέριν πάει στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Κώτσιρα, ενώ ο Μπερνάρ θα παίξει ως αριστερός εξτρέμ και ο Τζούριτσιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 49ο λεπτό ο Τάισον πάτησε μέσα στην περιοχή τον Μπακασέτα, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να πέφτει στην περιοχή και τους ανθρώπους του τριφυλλιού να ζητούν πέναλτι.

Τη φάση είδε στο on field review ο διαιτητής του ματς, ο οποίος καταλόγισε το πέναλτι, με τον Μπακασέτα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-1 με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Στο 54′ ακυρώθηκε γκολ του Τόμας για οφσάιντ, με τον Ντεσπόντοφ να χτυπάει και πάλι δύο λεπτά αργότερα κάνοντας το 2-1 με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, έπειτα από υποδειγματική επιθετική ενέργεια των «ασπρόμαυρων».

TO AKYΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Γκολ: 43′, 56′ Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ), 51′ πεν. Μπακασέτας (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Τάισον (ΠΑΟΚ), Μουργκ (ΠΑΟΚ), Τζούριτσιτς (Παναθηναϊκός), Μπάμπα (ΠΑΟΚ), Μπερνάρ (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72′ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας.

88′ Τζίμας αντί Τόμας και Σβαμπ αντί Οζντόεφ.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν)

Διαιτητής: Σάγκι, Βοηθοί: Ίτερλαντ, Γκρένεβικ, 4ος: Γκορτσίλας, VAR: Χάγκεν, Νικολακάκης

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button