Υγεία & Διατροφή

«Δια πυρός»: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας (βίντεο) – ΡέθυμνοΑπόψε στις 21:00 στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας η παράσταση της χορευτικής ομάδας Dagipoli μας ταξιδεύει στο χρόνο και συγκεκριμένα στην Μικρασιατική καταστροφή

Ένα ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στην Μικρασιατική καταστροφή προσφέρει στους θεατές η παράσταση της χορευτικής ομάδας Dagipoli (νταγίπολι), που παρουσιάζεται και απόψε στις 21:00 στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας. Πρόκειται για ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνίας, που αποτελεί επαναπροσδιορισμό της τέχνης περικλείοντας την διαφορετικότητα του άλλου, με τις συνθέσεις του Κώστα Λειβαδά και την ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου να καθηλώνουν το κοινό.Κυριολεκτικά «Δια πυρός» πέρασαν συναισθηματικά οι θεατές που βρέθηκαν το βράδυ στο ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, για να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα επαναπροσδιορισμού της τέχνης, του «διαφορετικού άλλου», του πρόσφυγα, του ανάπηρου και εν τέλει της ίδιας της ζωής. Η παράσταση της ομάδας Dagipoli Dance Company με σαφέστατες αναφορές και στην Μικρασιατική καταστροφή, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η Dagipoli Dance Company είναι μια ομάδα που παραδίδει μαθήματα ζωής μιας και αποτελείται από ανάπηρους και μη, χορευτές που αναφέρονται στην γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία. Οι νοσταλγικές και μελαγχολικές μελωδίες του Κώστα Λειβαδά, σε συνδυασμό με την μοναδική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, ξυπνούν μνήμες της καταστροφής του 1922, καθηλώνοντας το κοινό.

Η παραγωγή είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger