ΕνημέρωσηΟικονομία

«Μπλόκο» στο ρωσικό πετρέλαιο από τις κυρώσεις σε δεξαμενόπλοια – Galaksias Portal News

Σταμάτησαν να δέχονται ρωσικό πετρέλαιο τα διυλιστήρια της Ινδίας, το οποίο μεταφέρεται με δεξαμενόπλοια της PJSC Sovcomflot λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, περιπλέκοντας περαιτέρω το εμπόριο που έχει ανθίσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ιδιωτικοί και κρατικοί παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου – Indian Oil Corp. – έχουν σταματήσει να λαμβάνουν φορτία ρωσικού πετρελαίου εάν αυτά βρίσκονται σε δεξαμενόπλοια της Sovcomflot, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Οι ιδιοκτήτες διυλιστηρίων στην Ινδία εξετάζουν εξονυχιστικά την ιδιοκτησία κάθε πλοίου για να βεβαιωθούν ότι δεν συνδέονται με την εταιρεία, ή άλλες ομάδες που υπόκεινται σε κυρώσεις, πρόσθεσαν, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ευρύτερη αντίδραση ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση του μεγαλύτερου ιδιωτικού διυλιστηρίου της Ινδίας, της Reliance Industries Ltd., που αναφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο αυξημένος έλεγχος του γίγαντα των δεξαμενόπλοιων φαίνεται να έχει συμπαρασύρει και άλλα πετρελαιοφόρα που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, με δύο πλοία να περιμένουν αρκετές εβδομάδες στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Ασίας χωρίς καμία ένδειξη για το πότε θα ξεφορτώσουν.

Indian Oil, Bharat Petroleum Corp., Hindustan Petroleum Corp., Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd. και Nayara Energy Ltd. – που ανήκουν κατά 49% στη ρωσική Rosneft PJSC – δεν απάντησαν αμέσως σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσαν σχόλια.

To άρθρο Ινδία: «Μπλόκο» στο ρωσικό πετρέλαιο από τις κυρώσεις σε δεξαμενόπλοια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button