Κόσμος

Δική του ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο θέλει ο Όρμπαν – Με ποιους συμμάχησε

Νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να σχηματίσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία για το τρέχον εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ήδη το ακροδεξιό αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), το Fidesz του Oύγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και το λαϊκιστικό κόμμα ANO, του οποίου ηγείται ο Αντρέι Μπάμπις, σχημάτισαν μια νέα πολιτική συμμαχία και προσκαλούν και άλλους να ενταχθούν σ’ αυτή, όπως δήλωσε την Κυριακή (30/6) ο επικεφαλής του FPO Χέρμπερτ Κικλ.

Σε δήλωση των τριών ηγετών προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Κικλ ανέφερε πως πιστεύει ότι πολλά άλλα ευρωπαϊκά κόμματα θα ενταχθούν στη συμμαχία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εντούτοις, για να σχηματισθεί μια νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαιτούνται κόμματα από το ένα τέταρτο των 27 κρατών μελών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όρμπαν έκανε λόγο για «επαίσχυντη συμφωνία» μεταξύ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Renew (Φιλελευθέρων) για τα κορυφαία πόστα των ευρωπαϊκών θεσμών με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν. Το ΕΛΚ σχημάτισε συνασπισμό ψεμάτων με την αριστερά και τους φιλελεύθερους. Δεν υποστηρίζουμε αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία» σημείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button