Επικαιρότητα

Δικαστές απολύθηκαν λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων, αλλά διορίζονται στο Δημόσιο

Την έξοδο από το Δικαστικό Σώμα σε επτά δικαστές «έδειξε» η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνοντας τους υπηρεσιακά ανεπαρκείς λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων αλλά και της προχειρότητας τους. «Οι αποφάσεις του δεν βλέπονται…» αναφώνησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για έναν από τους εγκαλούμενους δικαστές που παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, ενώ άλλη δικαστής έκανε τέσσερα χρόνια να δημοσιεύσει μια απόφαση.

Συγκεκριμένα ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, (υπό την προεδρεία της προέδρου Μαρίας Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα), παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης συνολικά 9 Πρωτοδίκες δικαστές, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων.

Από αυτούς απολύθηκαν τελικά οι 7 δικαστές ενώ μία κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει στο Σώμα καθώς το θέμα των καθυστερήσεων ήταν παροδικό και ήδη το μεγαλύτερο μέρος του έχει ξεπεραστεί. Παράλληλα η Ολομέλεια ανέβαλε την υπόθεση για μία ακόμα γυναίκα δικαστή λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger