Τρόπος Ζωής

Συνάντηση Κουτσούμπα με τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης Ριάντ Αλ-Μαλίκι, που επισκέφθηκε τη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Παλαιστίνιος πρέσβης Γιούσεφ Ντόρκχομ και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο κ. Αλ-Μαλίκι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «για τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και γενικότερα στα παλαιστινιακά εδάφη, για τη γενοκτονία κατά του άμαχου πληθυσμού, ηλικιωμένων και παιδιών, για 132 μέρες, που άρχισε η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κράτος του Ισραήλ διαπράττει όλα τα εγκλήματα πολέμου και επιβάλλεται να λογοδοτήσει», ανέφερε ο κ. Αλ-Μαλίκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη της παλαιστινιακής ηγεσίας και ευχαρίστησε θερμά το ΚΚΕ για τη διαρκή έμπρακτη αλληλεγγύη του και την αποφασιστική του δράση στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, για τα δικαιώματά του, για ελεύθερη πατρίδα».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την «αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού» και ενημέρωσε τον κ. Αλ Μαλίκι για την «πολύμορφη δράση του κόμματος, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, τις κινητοποιήσεις της ΚΝΕ, τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι το ΚΚΕ «έχει καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει το κράτος του Ισραήλ στο έγκλημα, τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στέλνει ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα για να υπερασπίσει το ισραηλινό κράτος».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα», σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, «δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μέχρι τη νίκη, τη λευτεριά της Παλαιστίνης, μέχρι την ίδρυση και αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή που θα προάγει τα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης και των άλλων λαών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button