ΑθλητικάΕνημέρωση

Ποιοι είναι οι 57 Έλληνες που έχουν προκριθεί στο Παρίσι – Galaksias Portal News

Η Δώρα Γκουντούρα είναι η τελευταία χρονικά Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ποιοι είναι οι 57 Έλληνες πρωταθλητές που έχουν σφραγίσει μέχρι τώρα το εισιτήριο τους για το Παρίσι το καλοκαίρι.

Η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού θα χτυπήσει στο Παρίσι το φετινό καλοκαίρι, όπου από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί να στείλει μία μεγάλη αποστολή στη Γαλλία, με τη γαλανόλευκη να έχει πανηγυρίσει ήδη 57 προκρίσεις (32 Άνδρες 25 Γυναίκες) σε 12 αθλήματα.

Η ελληνική ομάδα έως τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (13)

Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Σίσκος, Άννα Ντουντουνάκη, Κρίστιαν Γκολομέεφ, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Δημήτρης Μάρκος, Αλκης Κυνηγάκης, Ανδρέας Βαζαίος, Νόρα Δράκου, Κωνσταντινος Στάμου, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης και Γιώργος Ασπουγαλής.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2)

Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Μαλκογεώργου

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (13)

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (13)

ΣΤΙΒΟΣ (3)

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

KΩΠΗΛΑΣΙΑ (3)

Στέφανος Ντούσκος, Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (5)

Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη, Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης και Εμμανουέλα Κατζουράκη.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (1)

Λευτέρης Πετρούνιας

ΙΠΠΑΣΙΑ (1)

Ιόλη Μυτιληναίου

ΠΑΛΗ (1)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (1)

Γιώργος Μπούγλας

ΞΙΦΑΣΚΙΑ (1)

Δώρα Γκουντούρα

Στους τελευταίους Ολυμπιακούς  Αγώνες που διεξήχθησαν στο Τόκιο το 2021, η Ελλάδα είχε στείλει ομάδα 83 ατόμων σε 17 αθλήματα και είχε κατακτήσει τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο). Η μεγαλύτερη αποστολή της Ελλάδας ήταν όταν το 2004 η χώρα είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση, όπου είχαμε  204 συμμετέχοντες και 16 μετάλλια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, η Ελλάδα φιλοδοξεί να εκπροσωπηθεί από τριψήφιο αριθμό αθλητών, πράγμα που μοιάζει εξαιρετικά πιθανό, αφού ήδη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους 57 αθλητές και οι ολυμπιακές προκρίσεις είναι ακόμα ανοιχτές σε πολλά αθλήματα.

Το επόμενο διάστημα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν πρόκριση και τα μέλη της ομάδας του ανσάμπλ, στη ρυθμική, ενώ οι επόμενες μήνες είναι γεμάτη προ-ολυμπιακά τουρνουά στα μαχητικά αθλήματα.

Τον Ιούνιο θα προκύψουν και οι προκρίσεις από τα αθλήματα που δίνουν εισιτήρια βάση κατάταξης, ενώ τον Ιούλιο η ομάδα μπάσκετ ανδρών θα προσπαθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίζοντας στην έδρα της.

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι είναι οι 57 Έλληνες που έχουν προκριθεί στο Παρίσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button