ΕνημέρωσηΟικονομία

Διμερές Οικονομικό Φόρουμ: Στο Ριάντ η ώθηση των διμερών σχέσεων στα μέσα Μαρτίου

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Τζέντα, κομβικό ζητούμενο για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών εμπορικών μας σχέσεων με την Σαουδική Αραβία, είναι η διεύρυνση της σύνθεσης των εξαγωγών μας, με βελτίωση των επιδόσεων σε τομείς εκτός πετρελαίου, όπως ο διαφαινόμενος υπερδιπλασιασμός το 2021 των αποστολών φαρμακευτικών προϊόντων, η σημαντική αύξηση στις εξαγωγές δομικών υλικών, λαμβανομένης υπόψιν της ανάκαμψης της κατασκευαστικής δραστηριότητας της Σ. Αραβίας, κ.α.

Ως προς την προοπτική έτους 2022, η επικείμενη διοργάνωση Διμερούς Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ, στα μέσα Μαρτίου, με συμμετοχή πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη, αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο διμερές εμπόριο, παρέχοντας τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα των δύο χωρών να εντατικοποιήσει το διάλογο για διερεύνηση και αξιοποίηση νέων πεδίων κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, πλην πετρελαιοειδών.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger