Επικαιρότητα

Πότε θα αντικατασταθούν – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο δικτύου ύδρευσης (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

«Έξυπνα» υδρόμετρα στο Ηράκλειο: Πότε θα αντικατασταθούν – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο δικτύου ύδρευσης (vid)

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ προχώρησε σε αυτοψία και στο έργο της αντικατάστασης υδρομέτρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Ηρακλείου

  • Εντός του 2024 η ολοκλήρωση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης
  • Αυτοψία Αλέξη Καλοκαιρινού στην Θέρισο
  • Ανάχωμα στις απώλειες νερού τα έξυπνα υδρόμετρα
  • Τα νέα υδρόμετρα και τα έγκυρα στοιχεία για την κατανάλωση του νερού

Σε ποσοστό 60% έχει ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου, συνολικού μήκους περίπου 150 χιλιομέτρων.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στο εμβληματικό αυτό έργο, μέσω του οποίου θα περιοριστούν σημαντικά οι απώλειες νερού, όπως συμβαίνει στα πεπαλαιωμένα δίκτυα, με τον ίδιο να προχωρά σε αυτοψία στην περιοχή της Θερίσου.

Οι σχετικές εργασίες ολοκληρώνονται στην περιοχή της Αλικαρνασσού, ενώ ακολουθούν εργασίες σε Κορώνη Μαγαρά, Λοφούπολη, Εθνικής Αντιστάσεως, Δημοκρατίας ενώ στην περιοχή των Μεσαμπελιών, το έργο όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ προχώρησε σε αυτοψία και στο έργο της αντικατάστασης υδρομέτρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μέχρι τις αρχές του 2025 αναμένεται να αντικατασταθούν 48.000 υδρόμετρα, έργο που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού καθώς οι χρήστες θα ενημερώνονται για τυχόν διαρροές, ενώ μέσω ειδικής εφαρμογής, θα έχουν εικόνα σε σχέση με την κατανάλωση νερού.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button