Κόσμος

Διπλές κάλπες στην Βουλγαρία – Οι πολίτες ψηφίζουν για ευρωβουλή και νέα κυβέρνηση

Στις κάλπες προσέρχονται απο το πρωί οι πολίτες της Βουλγαρίας για να ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές και να αναδείξουν νέα κυβέρνηση αλλά και για την εκπροσώποηση τους στην Ευρωβουλή. Οι πολίτες της Βουλγαρίας ψηφίζουν για έκτη φορά μέσα στην τελευταία τριετία για νέα κυβέρνηση με τους αναλυτές ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να δώσει τέλος στην παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και να ξεμπλοκάρει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που προετοιμάζει το έδαφος για νέο γύρο συνομιλιών για τον σχηματισμό συνασπισμού μόλις καταμετρηθούν οι ψήφοι.

«Ψηφίζω για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η Αντοανέτα Χρίστοβα, 55 ετών, που εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ. «Αλλά για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οδηγούμαστε προς νέες εκλογές -7 σε 3 χρόνια. Είμαστε ο περίγελος της Ευρώπης εδώ και καιρό».

Η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται μετά την κατάρρευση τον Μάρτιο ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετείχε το κεντροδεξιό κόμμα GERB και το κόμμα ‘Συνεχίζουμε την Αλλαγή’.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με τα exit polls να ανακοινώνονται λίγο αργότερα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στα μεσάνυχτα.

Οι Βούλγαροι εκλέγουν επίσης σήμερα τους ευρωβουλευτές τους, με την εκλογική κόπωση, ωστόσο, να αποτελεί ζήτημα. Σε δημοσκόπηση της Gallup, μόνο το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει.

Ευρωεκλογές 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button