ΕνημέρωσηΠολιτική

Έχεις αυτόματο αυτοκίνητο; Αυτή την πληροφορία πρέπει να τη γνωρίζεις

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλα τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οφείλουν να έχουν αυτό το μικρό καπάκι ή μία μικρή οπή δίπλα στον επιλογέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι όμως ο λόγος και η χρησιμότητα που λίγοι γνωρίζουν;

Εάν ένα αυτόματο αυτοκίνητο «μείνει» από κινητήρα και δεν παίρνει μπροστά, τότε ο επιλογέας του σασμάν δεν μπορεί να μετακινηθεί και να απελευθερώσει τους τροχούς. Σε περίπτωση δηλαδή που ένα αυτόματο ι.χ. έχει «μείνει» και ο επιλογέας είναι στο «P», πώς θα μετακινηθεί ή ρυμουλκηθεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο έρχεται η χειροκίνητη επέμβαση στο κιβώτιο. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο ανασηκώνουμε το καπάκι και πιέζουμε το μπουτόν «Swift Lock» που υπάρχει από κάτω. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να θέσουμε τον επιλογέα στη θέση «N» και να ελευθερωθούν οι τροχοί, κάνοντας τη μετακίνηση του οχήματος δυνατή.

Μία πληροφορία που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτόματων αυτοκινήτων ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως επειδή είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστεί η περιοχή δίπλα στο καπάκι κατά την απόπειρα ανοίγματος, προτείνεται η χρήση ενός κατσαβιδιού με μία μικρή πετσέτα στην άκρη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button