Επικαιρότητα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «Ανταγωνιστικότητα» από τα Επιμελητήρια Βοιωτίας & Φωκίδας

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024, η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν από κοινού τα Επιμελητήρια Βοιωτίας & Φωκίδας, για την παρουσίαση των νέων Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των νέων Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».:

  • «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»
  • «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας & Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η ΚΕΕΕ για χρονική παράταση των εν λόγω Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες – προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, όπως για παράδειγμα, στα δικαιολογητικά που απαιτούνται να εκδοθούν από δημόσιους φορείς και για τα οποία υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους, αλλά και σε ορισμένα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία αποτελούν τροχοπέδη για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων και τέλος, για την έλλειψη έκδοσης εγχειριδίου συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων, ως είθισται να υπάρχει σε τέτοιες δράσεις.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν τα στελέχη της ΑΝ.ΔΙΑ:

– κ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, υπεύθυνος του προγράμματος για την ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων και η

– κα. Πλάκα Κωνσταντίνα, υπεύθυνη του προγράμματος για την ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,

οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τις επιλέξιμες επιχειρήσεις και δαπάνες, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και πλήθος ερωτήσεων  και δόθηκαν διευκρινίσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρευρισκομένων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button