ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΝΤ: Εκταμιεύτηκε δόση δανείου στην Αίγυπτο αξίας 820 εκατ. δολαρίων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι οι εμπειρογνώμονες του κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με την Αίγυπτο, βάσει της οποίας το Κάιρο θα λάβει δόση δανείου ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων για να «επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Οι ειδικοί του Ταμείου κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την τρίτη αναθεώρηση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας διευρυμένης διευκόλυνσης κεφαλαίων. Προηγουμένως είχαν ολοκληρώσει επίσκεψη δύο εβδομάδων στο Κάιρο.

Η συμφωνία, πρέπει να εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το ποσό θα εκταμιευθεί στην Αίγυπτο καθώς συνεχίζει να κάνει βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι πιο σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε ένα ευέλικτο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών, την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και της πολιτικής των δημόσιων οικονομικών, την επιβράδυνση των δαπανών για υποδομές για τη μείωση του πληθωρισμού και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της βιωσιμότητας του χρέους, με παράλληλη ενίσχυση ενός περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ασκήσει τη δραστηριότητα του.

Ευρωεκλογές 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button