ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Κόβονται» τα A1 και Q2 – Έρχεται νέο προσιτό ηλεκτρικό Crossover – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Audi πρόσφατα άνοιξε τα χαρτιά της και έδειξε τα μελλοντικά της σχέδια. Το 154 σελίδων έγγραφο Audi Report 2023 αναφέρει περισσότερα από 20 νέα προϊόντα (νέα μοντέλα – γενιές – facelifts) που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα A1 και Q2 δεν θα ανανεωθούν, καθώς η Audi έχει ανακοινώσει ότι αυτά τα μοντέλα θα αποσυρθούν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Το TT είχε την ίδια μοίρα πέρυσι, όταν διακόπηκε, με το R8 να λέει επίσης αντίο.

Ανάμεσα λοιπόν στα δεκάδες νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η γερμανική εταιρεία, αναμένεται, πιθανότατα στις αρχές του 2027, να παρουσιάσει και ένα νέο entry level μοντέλο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αυτό θα είναι το πιο προσιτό της γκάμας σε άποψη τιμής, θα είναι ηλεκτρικό και crossover, κάτι σαν τον συνδυασμό των Α1 και Q2 και A3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος Gernot Döllner δήλωσε ότι το νέο μοντέλο θα βρίσκεται κάτω από το τρέχον Q4 e-tron. «Θα είναι ένα υπέροχο, μοναδικό ανεξάρτητο concept οχήματος, που θα παράγεται στο Ingolstadt και θα είναι κάτι που όλοι μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία».

Τα υπόλοιπα μοντέλα της Audi

Ανάμεσα στα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Audi μέσα στην επόμενη διετία, πρωταγωνιστής  θα είναι το A6 E-Tron το οποίο φτάνει τους επόμενους μήνες ως ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στην Premium Platform Electric (τη νέα αρχιτεκτονική που φτιάχτηκε από κοινού με τη Porsche και ήδη έχει εξοπλίσει τα Q6 E-Tron και τη Macan). Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Audi θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά της σειράς A5 και το Q5, ενώ το Q5 θα εισέλθει στην τρίτη γενιά του το 2024 και, όπως και το επερχόμενο A5, θα αποκτήσει μια νέα οικογένεια “εξαιρετικά αποδοτικών” κινητήρων εσωτερικής καύσης με υβριδική ισχύ plug-in. Αυτές θα είναι οι τελευταίες επενδύσεις σε θερμικούς κινητήρες από την Audi, καθώς η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει τα τελευταία της αυτοκίνητα με συμβατικά συστήματα κίνησης το 2026. Κάθε νέο λανσάρισμα μετά θα είναι ένα EV, επειδή η εταιρεία θέλει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το τέλος του 2033.

Τη λίστα με τα νέα μοντέλα συμπληρώνουν ένας διάδοχος του Q3 compact crossover, ένα facelifted RS3, ένα Q6 E-Tron Sportback , ένας ηλεκτρικός αντικαταστάτης του A8 sedan και ένα Q9 με τρεις σειρές καθισμάτων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button