Κόσμος

Ένα γεράκι με σπάνια πάθηση αλλάζει όλα τα επιστημονικά δεδομένα για το είδος

Η Βόρεια Αμερική φιλοξενεί περίπου 2,5 εκατομμύρια γεράκια με κόκκινη ουρά. Αλλά ένα συγκεκριμένα γεράκι στο Τενεσί αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι επιστήμονες το είδος. 

Η Έιντζελ, είναι λευκιστική, που σημαίνει ότι έχει μερική απώλεια μελανίνης, σε αντίθεση με τους αλμπίνους που έχουν πλήρη απώλεια μελανίνης. Η πάθηση αυτή την καθιστά εξαιρετικά ευάλωτη καθώς συχνά γίνεται στόχος άλλων επιτιθέμενων πτηνών, ενώ ακόμη και το κυνήγι – που για τα γεράκια είναι κάτι έμφυτο- στην περίπτωση της Έιντζελ είναι αγώνας επιβίωσης αφού τα θηράματά της μπορούν να την εντοπίσουν εύκολα και άρα να της διαφύγουν.

Η Έιντζελ, προς έκπληξη των επιστημόνων, έχει καταφέρει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες με τη βοήθεια του συντρόφου της Τομ, ο οποίος έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος του κυνηγιού, ενώ την προστατεύει και από τις επιθέσεις εξωτερικών εχθρών.

«Οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι τα πτηνά με λευκισμό μπορούν να ζευγαρώσουν με το δικό τους είδος. Η Έιντζελ, αλλάζει αυτή την αφήγηση και μας δίνει σημαντικά νέα δεδομένα για τον λευκισμό», λέει ο Κόνορ ο’Μπράιεν από την οργάνωση «Παράθυρο στην Άγρια Ζωή».

Μία ιστορία αγάπης που αψηφά όλες τις πιθανότητες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button