Επικαιρότητα

“Δρόμος χωρίς επιστροφή, η Δύση θέλει απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία” – Galaksias.com

Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας όπως αυτή που ανακοίνωσε πρόσφατα το ΝΑΤΟ, αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.
«Οποιοδήποτε γεγονός αυτής της κλίμακας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και αποσταθεροποιεί περαιτέρω την κατάσταση ασφαλείας. Αλλά τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας σήμερα ελάχιστα ενδιαφέρουν αυτούς που ηγούνται του ΝΑΤΟ. Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς είναι να διατηρήσουν αυτό το όργανο της αμερικανικής επιρροής στη ζωή, στην ήδη χαμένη μάχη για τη διατήρηση της δυτικής ηγεμονίας στον κόσμο», τόνισε.
Ο Γκρούσκο σημειώνει ότι οι προετοιμασίες για τις ασκήσεις γίνονται τη στιγμή της «κατάστασης στρατιωτικής ψύχωσης που θερμαίνεται τεχνητά» και τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι καλούνται να προετοιμαστούν για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία. Ο στόχος, όπως είπε, είναι ξεκάθαρος: «με τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας, τον εκφοβισμό του μέσου ανθρώπου, η Δύση θέλει να δικαιολογήσει την απεριόριστη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και την εντελώς αποτυχημένη πολιτική παροχής υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου με στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία».
Παρόλα αυτά, ο διπλωμάτης προσθέτει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να τρομάξει από τέτοιες προκλήσεις, γιατί η Μόσχα έχει σήμερα ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της. Επισημαίνει επίσης ότι η κλίμακα των επικείμενων ασκήσεων του ΝΑΤΟ δείχνει ότι η Συμμαχία έχει αποφασίσει για έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, που είναι η επιστροφή σε σχήματα παρόμοια με αυτά του Ψυχρού Πολέμου, που στοχεύουν στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button