ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε τα πρώτα ελικόπτερα Romeo που εντάχθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό

Η νεότερη και πιο ικανή έκδοση των ναυτικών ελικοπτέρων Seahawk είναι τα Romeo που παραδόθηκαν επισήμως σήμερα (20/3/24) παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα ελικόπτερα είναι τα πρώτα 3 από τα 7 συνολικά, νέα ελικόπτερα Romeo. Τα MH-60 είναι «καρποί» του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας…

Όπως φαίνεται στα πλάνα του OnAlert, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλησε να δει από κοντά τα πανίσχυρα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού για να μάθει λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά τους, τις δυνατότητες και τον ειδικό εξοπλισμό τους, από τον Πλοίαρχο Αθανάσιο Φώσκα, τον Διοικητή της Αεροπορίας Ναυτικού.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έχουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητά τους με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra, που σε λίγο θα ενταχθούν στον στόλο του.

Όπως και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ. Στοιχείο που ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

To άρθρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε τα πρώτα ελικόπτερα Romeo που εντάχθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button