Τρόπος Ζωής

Η Βρετανία τιμά τον θρύλο της ποπ – Galaksias Portal News

Kυκλοφόρησε στη Βρετανία συλλεκτικό νόμισμα προς τιμήν του Τζορτζ Μάικλ. Ο θρύλος της ποπ μουσικής πέθανε τα Χριστούγεννα του 2016, σε ηλικία 53 ετών.

Ένα νέο συλλεκτικό νόμισμα με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Μάικλ παρουσίασε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχεδιασμένο από τη γλύπτρια Σάντρα Ντεϊάνα (Sandra Deiana) είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό του άλμπουμ «Faith» το οποίο κυκλοφόρησε το 1987, ένα χρόνο μετά την απόφασή του να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Απεικονίζει τον σταρ με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά, ενώ στο ασημένιο νόμισμα υπάρχουν μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες.

 Όπως εξήγησε στο ΒΒC η σχεδιάστρια του νομίσματος, ήθελε «ένα ακριβές πορτρέτο που να αποτυπώνει τη χαρισματική έκφρασή του». «Σκεφτόμουν ιδιαίτερα τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου του» υπογράμμισε η Σάντρα Ντεϊάνα.

Το νέο νόμισμα, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα είναι η νεότερη προσθήκη της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι» (Music Legends) του Βασιλικού Νομισματοκοπείου μέσα από την οποία έχει τιμήσει τους Ντέιβιντ Μπόουι, Έλτον Τζον και Queen.

Έχει την έγκριση της οικογένειας του σταρ και η κυκλοφορία του ακολουθεί το «Last Christmas» που φέτος κατέκτησε την κορυφή των βρετανικών charts, 39 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, σύμφωνα με την Official Charts Company.

«Θα ήταν εξαιρετικά υπερήφανος και συγκινημένος που ένα εθνικό ίδρυμα αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε σε δήλωσή η George Michael Entertainment.

Ο Τζορτζ Μάικλ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Goring του Oxfordshire τα Χριστούγεννα του 2016, σε ηλικία 53 ετών.

To άρθρο Ο Τζορτζ Μάικλ «έγινε» συλλεκτικό νόμισμα: Η Βρετανία τιμά τον θρύλο της ποπ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button