ΕνημέρωσηΟικονομία

Ελπίδες για διατήρηση της βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ – Galaksias Portal News

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Τσιάνγκ, δήλωσε σήμερα (7.4.2024) ότι ελπίζει οι ΗΠΑ και η Κίνα να μπορούν να είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», απευθυνόμενος στην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο.

Ο Λι υπογράμμισε κατά την έναρξη της διμερούς τους συνάντησης ότι οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου παρακολουθούν πολύ την επίσκεψη της Γέλεν από τότε που έφτασε (4.4.2024), στην Κίνα, με πρώτο σταθμό την Καντόνα (Γκουανγκτζόου), στο νότιο τμήμα της χώρας, γεγονός το οποίο δείχνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «την προσδοκία και την ελπίδα η σχέση ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Η Αμερικανίδα υπουργός δήλωσε από την πλευρά της στον Κινέζο συνομιλητή της ότι η σχέση αυτή μπορεί να προοδεύσει μόνον μέσω άμεσης και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Η επίσκεψη της Γέλεν, η δεύτερη που πραγματοποιεί στην Κίνα σε έναν χρόνο, γίνεται τη στιγμή που η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο διαφωνούν σε διάφορα θέματα, όπως η πρόσβαση στις τεχνολογίες αιχμής, το μέλλον της Ταϊβάν ή η εφαρμογή στο διαδίκτυο TikTok.

Στην Καντόνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ. Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν να έχουν «εντατικές επαφές για μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε χθες, Σάββατο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κίνα: Ελπίδες για διατήρηση της βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button