Επικαιρότητα

Στο πλευρό των επιχειρήσεων για πνευματικά δικαιώματα και ναυαγοσώστες – Galaksias.com

To θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που απασχολεί χιλιάδες επιχειρηματίες της χώρας έχει τεθεί ως κυρίαρχο στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) η οποία, για το συγκεκριμένο θέμα, έχει προχωρήσει στη δημιουργία Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων Κ.Ε.Ε.Ε.

Το Επιμελητήριο Σάμου συμμετέχει στην εν λόγω θεματική επιτροπή με εκπρόσωπο από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τον κ.Νίκο Στεφανή ο οποίος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής και Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη, συμμετείχε στις διαδοχικές συναντήσεις με τον ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και με τους ΟΣΔ (Οργανισμούς Συνολικής Διαχείρισης) την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ», την «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ –ΕΔΕΜ» και την GEA.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι προθέσεις τους για τη νέα συμφωνία που θα πρέπει να συνάψουν με τους επιχειρηματίες καθώς η GEA αφορά στα συγγενικά δικαιώματα ενώ οι άλλες δύο εκπροσωπούν διαφορετικούς καλλιτέχνες με αποτέλεσμα η επιλογή να είναι δύσκολη για τον επιχειρηματία που στο κατάστημα του έχει τηλεόραση ή ραδιόφωνο άρα μπορεί να ακουστεί το οποιοδήποτε τραγούδι είτε έντεχνο ή λαϊκό, είτε ξένο ή οποιοδήποτε άκουσμα. «Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που θα καταφέρουμε για τα μέλη μας μετά τις σχετικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε ό Νίκος Στεφανής.

Επίσης ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που προτίθεται να πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο για την έκδοση άδειας ναυαγοσώστη, σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν. 4688/24-5-2020 και την Υπουργική Απόφαση 10586/18-6-2021 με τα οποία είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ναυαγοσώστη στο σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή. Επιπρόσθετα, άδεια ναυαγοσώστη μπορούν να λάβουν και όσοι επιθυμούν να εργαστούν σε οργανωμένες ή μη παραλίες. Το θεωρητικό και πρακτικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο από πιστοποιημένο εκπαιδευτή. Το κόστος και ο χρόνος διεξαγωγής των σεμιναρίων θα διαμορφωθεί με βάση τις συμμετοχές. Να σημειώσουμε ότι οι βεβαιώσεις ναυαγοσώστη που είχαν εκδοθεί πριν το 2020 δεν ισχύουν. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές στο email του Επιμελητηρίου samcci@otenet.gr έως 6 Μαρτίου 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button