Τρόπος Ζωής

Δωρεά του Δήμου Αθηναίων στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που επλήγη από τις πλημμύρες

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο Χάρης Δούκας, όπου ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τη συναυλία που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στα εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), που επλήγησαν εκτενώς από την κακοκαιρία «Daniel».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημερώθηκε για την έκταση αυτών των καταστροφών από τον κοσμήτορα Αθανάσιο Παπαϊωάννου και στη συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είδε τον κατεστραμμένο ερευνητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών ήταν άμεση, έπειτα από σχετική επιστολή του κ. Παπαϊωάννου τον Δεκέμβριο, όπου παρουσιάστηκε η αναλυτική έκθεση καταστροφών που υπέστη το Τμήμα, αλλά και των συνεπειών αυτής. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης ενέκρινε άμεσα τη διάθεση του συνόλου των εσόδων της συγκεκριμένης συναυλίας για την αποκατάσταση των εργαστηρίων και την αντικατάσταση του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού της Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε και εμπράκτως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες», ανέφερε ο κ. Δούκας και συνέχισε: «Ως δήμος Αθηναίων, μετά από απόφαση του ΔΣ της Τεχνόπολης, θα δωρίσουμε τα έσοδα της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στον Λυκαβηττό, ύψους 70.000 ευρώ, για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα εργαστήρια της Σχολής. Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βίωσαν τότε, με τον πιο επώδυνο τρόπο, την κατάρρευση μιας ολόκληρης αντίληψης για την οργάνωση του κράτους. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο, ως προς την ανακατανομή των πόρων, υπέρ της θωράκισης των πόλεων, της έμφασης στην πρόβλεψη, αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης. Και είναι και δικό μας χρέος, των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, να είμαστε καταλύτες για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες, σύγχρονες, μεγάλες προκλήσεις».

Και κατέληξε: «Οι δήμοι πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες και σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα περιλαμβάνεται στα 150 κορυφαία πανεπιστημιακά τμήματα αθλητικής επιστήμης παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα της Σαγκάης. Ο κύριος όγκος της ερευνητικής δραστηριότητάς του σταμάτησε τον Σεπτέμβριο του 2023 λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» που κατέστρεψε σημαντικές υποδομές και εργαστήρια του ΤΕΦΑΑ, η αξία των οποίων φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ είναι ευγνώμονες στο ΔΣ, στην απερχόμενη και στη νυν διοίκηση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, καθώς και στον νυν δήμαρχο Χάρη Δούκα, για τη δωρεά τους για αντικατάσταση κρίσιμου μέρους του ερευνητικού εξοπλισμού του ΤΕΦΑΑ που καταστράφηκε».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button