Υγεία & Διατροφή

Ο Martin Scorsese γράφει ιστορία… για ακόμα μια φορά – Galaksias Portal News

Από ρεκόρ σε ρεκόρ και από επιτυχία σε επιτυχία, ο θρύλος του Μάρτιν Σκορσέζε (Martin Scorsese) μεγαλώνει και ο 81χρονος σκηνοθέτης δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει, όπως έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως, παρά το προχωρημένο -για τα δεδομένα του Χόλιγουντ – της ηλικίας του.

Σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός μετρ του κινηματογράφου έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία, όταν κατά τη διάρκεια της τελετής για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ 2024 έγινε ο γηραιότερος της κλάσης του που διεκδικεί την απόλυτη τιμή του «χρυσού αγαλματιδίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υποψηφιότητά του για «Καλύτερη Σκηνοθεσία», με το «Killers of the Flower Moon», ο 81χρονος Σκορτσέζε έσπασε το ρεκόρ του Τζον Χιούστον, ο οποίος στα 79 του έτη ήταν μέχρι πρότινος ο γηραιότερος υποψήφιος στην κατηγορία, από το 1985 με το «Prizzi’s Honor».

Αυτή είναι και η δέκατη υποψηφιότητα του Σκορτσέζε σε αυτή την κατηγορία του θεσμού των Όσκαρ, γεγονός που τον φέρνει δύο υποψηφιότητες μακριά από τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, Γουίλιαμ Γουάιλερ, ο οποίος έφτασε τις 12 υποψηφιότητες «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το 1981.

«Είναι τρομερά ικανοποιητικό να λαμβάνω αυτή την αναγνώριση από την Ακαδημία, για μένα και για τόσους πολλούς από τους συνεργάτες μου στο “Killers of the Flower Moon”», ανέφερε ο Σκορτσέζε σε δήλωσή του με το πέρας της τελετής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία το να γυρίσουμε αυτή την ταινία, να συνεργαστούμε με την κοινότητα των Οσάγε για να αφηγηθούμε την ιστορία μιας γνήσιας αμερικανικής τραγωδίας, που ήταν κρυμμένη στη σκιά της “επίσημης κουλτούρας” για πάρα πολύ καιρό», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. «Το μόνο που εύχομαι είναι να είχε ζήσει ο Ρόμπι Ρόμπερτσον για να δει το έργο του να αναγνωρίζεται – η πολυετής φιλία μας και ο σεβασμός του Ρόμπι για τη δική του ιθαγενική κληρονομιά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιθυμία μου να βγει αυτή η ταινία στη μεγάλη οθόνη».

Ο Ρόμπερτσον, ο οποίος συνεργάστηκε ως συνθέτης με τον Σκορτσέζε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Killers of the Flower Moon», πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 80 ετών.

Το «Killers of the Flower Moon» συγκέντρωσε συνολικά 10 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτές της «Καλύτερης Ταινίας» και του «Α’ Γυναικείου Ρόλου», με την ερμηνεία της Λίλι Γκλάντστοουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button