Τρόπος Ζωής

Ο Hayao Miyazaki κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ με την τελευταία ταινία της καριέρας του

Ο ιάπωνας σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων, Hayao Miyazaki, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του βραβείο Όσκαρ με την τελευταία ταινία της καριέρας του «Το αγόρι και ο ερωδιός».

Σε ηλικία 83 ετών, ο ιάπωνας σκηνοθέτης του πασίγνωστου Studio Ghibli, απέκτησε το πρώτο του χρυσό αγαλματίδιο. Η ταινία του, «το αγόρι και ο ερωδιός» κέρδισε στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχδίων».

Ο Miyazaki είχε δηλώσει πως αυτή θα είναι η τελευταία ταινία που κυκλοφορεί με την υπογραφή του, κάνοντας χιλιάδες φαν να εκφράσουν τη λύπη τους στα social media. 

Πρόκειται για έναν θρύλο του animation, έχοντας στη λίστα του τεράστια κινηματογραφικά αριστουργήματα όπως το Spirited Away, το Princess Mononoke, το Ponyo, το Howl’s Moving Castle και άλλα.

To βραβείο Oscar παρέλαβε ο συνεργάτης του Χαγιάο Μιγιαζάκι, Kiyofumi Nakajima.

Η οσκαρική πλέον ταινία «The boy an the heron», ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που έχασε μικρό την μητέρα του, επιχειρεί να μεταβεί σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ακροβατεί στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει νέους φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του – και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

 

To άρθρο Ο Hayao Miyazaki κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ με την τελευταία ταινία της καριέρας του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button