ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Ένιωσα ανακούφιση όταν αποφάσισα να σταματήσω» – Galaksias Portal News

Η ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ περίπ της απόφασής του να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου από τον πάγκο της Λίβερπουλ έσκασε σαν «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Γερμανός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με σκοπό να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, έτσι ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες και υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από 9 χρόνια στο Άνφιλντ όπου ξαναέφερε την Λίβερπουλ στην κορυφή κατακτώντας όλους τους διαθέσιμους τίτλους, εξήγησε πως αισθάνθηκε ανακουφισμένος όταν αποφάσισε ότι θα κλείσει το κεφάλαιο με τη Λίβερπουλ, τονίζοντας πως η ομάδα έχει ανάγκη από έναν προπονητή που να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Νομίζω ότι το έχω πει και σε προηγούμενη δήλωση, με όλο τον σεβασμό γι’ αυτή τη δουλειά, πρέπει να είσαι στην κορυφή. Κάνω αυτή τη δουλειά για 24 χρόνια, όταν κάνεις την καριέρα που έχω είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινάς από εκεί που ξεκίνησα εγώ κα να καταλήγεις στη Λίβερπουλ.

Εάν συνέβη, είναι επειδή έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου. Συνειδητοποίησα όμως, ότι οι δυνάμεις μου δεν είναι αστείρευτες. Προτιμώ να δώσω τα πάντα αυτή τη σεζόν κι έπειτα να κάνω ένα break ή να σταματήσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είμαστε νεαρά κουνέλια πια για να πηδάμε όσο ψηλά συνηθίζαμε να πηδάμε.

Όταν πήρα την απόφαση, ένιωσα ανακούφιση. Έπρεπε να το πω στους ιδιοκτήτες, στους παίκτες, στους οπαδούς. Η αντίδραση των παικτών ήταν πάρα πολύ καλή, κορυφαία.

Έμαθαν για την απόφασή μου το πρωί της Παρασκευής και δεν είχαν πολλές ερωτήσεις. Έχουμε έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Είμαστε επαγγελματίες. Η συμφωνία με τους παίκτες είναι για έναν χρόνο (με την έναρξη της σεζόν). Είμαστε σε αυτό τον χρόνο κι όλοι έχουν καλή διάθεση.

Συνήθως όταν ένας προπονητής λέει αντίο, είναι επειδή απολύεται. Με την πορεία μας πέρυσι πολλοί προπονητές θα είχαν απολυθεί, όμως στην περίπτωσή μας δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν παίρνω αποφάσεις ελαφρά τη καρδία, ακόμη πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα πάντως είναι ανάμεικτα. Είμαι έτοιμος να απαντήσω ακόμη και σε 500.000 ερωτήσεις, όμως έτσι είναι η κατάσταση, δεν αλλάζει.

Δεν θα έχω ρόλο στην επιλογή του διαδόχου μου. Αυτό που έχουμε χτίσει τα τελευταία εννιά χρόνια είναι μια απίστευτα ισχυρή δομή στο παρασκήνιο.

Κι αυτός είναι ένας λόγος που μπορώ να φύγω. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν εδώ, σε μια κοινή ιδέα, για να βρουν την τέλεια λύση για τη Λίβερπουλ.

Δεν έχω ζήσει ποτέ μία φυσιολογική ζωή. Αυτό είναι αλήθεια. Έχοντας τρεις ή τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης το καλοκαίρι ήταν αρκετό κάποτε, όχι τώρα όμως. Κανένας σύλλογος, καμία εθνική ομάδα για του χρόνου, κανένας αγγλικός σύλλογος για πάντα, μπορώ να το υποσχεθώ αυτό. Ακόμη και δεν έχω κάτι να φάω, δεν θα συμβεί αυτό».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button