ΕνημέρωσηΠολιτική

O Viñales άνετος νικητής στον Αγώνα Sprint – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του Σαββατοκύριακου είχαν δείξει ότι ο Maverick Viñales ήταν βασικό φαβορί για τον αγώνα Sprint και εν τέλει δεν είδαμε εκπλήξεις στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Ισπανός της Aprilia έστριψε πρώτος, με τους Marc Marquez (Ducati), Pedro Acosta (GASGAS/KTM), Enea Bastianini (Ducati) και Jorge Martin (Ducati) να τον ακολουθούν. Ο Francesco Bagnaia (Ducati) από την άλλη είχε κάνει μια πολύ κακή εκκίνηση και είχε βρεθεί πίσω στην 11η θέση. Ο πρώτος γύρος ήταν πολύ… κοστοβόρος, με πτώσεις για Takaaki Nakagami (Honda) και Augusto Fernandez (GASGAS/KTM), ενώ ο Fabio Di Giannantonio (Ducati) εγκατέλειψε μετά από μηχανικό πρόβλημα.

Στον τρίτο γύρο ο Martin έκανε την κίνησή του για να περάσει τον Bastianini, βλέποντας το γκρουπ των 3 πρώτων να ανοίγει διαφορά, με τον Viñales να ξεφεύγει λίγο παραπάνω. Ένα μικρό λάθος του Marquez έδωσε το περιθώριο στον αναβάτη της Aprilia να ανοίξει λίγο ακόμα τη διαφορά, ενώ έφερε στην ουρά του τους Pedro Acosta και Jorge Martin.

O Acosta θα έκανε την προσπάθεια να περάσει στον 6ο γύρο, αφού εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό γλίστρημα του Μarquez, όμως ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να κρατηθεί μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν τώρα η σειρά του Acosta να αμυνθεί, όμως ο Martin βρήκε τη δίοδο και πέρασε στην τρίτη θέση στην 11η στροφή του 6ου γύρου. Αυτό έδωσε μια ανάσα στον Marc Marquez, o οποίος από εκείνο το σημείο και μετά άνοιξε διαφορά.

Μπροστά, ο Viñales κρατούσε το ρυθμό του και τη διαφορά σταθερή ανάμεσα στα 1.7 και 2 δευτερόλεπτα, μέχρι την καρό σημαία για να πάρει μια άνετη νίκη. Αντίστοιχα με άνεση, ο Marc Marquez κλείδωσε τη δεύτερη θέση, με τον Martin να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Acosta “αρκέστηκε” στην 4η θέση, με τον Aleix Espargaro (Aprilia) να επιβάλλεται του Enea Bastianini και να παίρνει την πέμπτη θέση. Ο Bastianini είχε χάσει άλλη μια θέση από τον Jack Miller, κατάφερε όμως στον τελευταίο γύρο να περιορίσει τον Αυστραλό της ΚΤΜ στην 7η θέση. Ο Bagnaia τερμάτισε μόλις στην 8η θέση, με τον Raul Fernandez (Aprilia) να παίρνει τον τελευταίο βαθμό του αγώνα Sprint.

Δείτε τα αποτελέσματα:

MotoGP_Sprint-2

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button