ΑθλητικάΕνημέρωση

Με ψηφιακό τρόπο η κλήρωση της νέας διοργάνωσης – Galaksias Portal News

Το ανανεωμένο Champions League θα έχει ένα νέο σύστημα κλήρωσης που θα γίνεται με ψηφιακό τρόπο, μια αλλαγή που θα προστεθεί στην ανανεωμένη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Συγκεκριμένα μια ημιαυτόματη στο Champions League θα αντικαταστήσει την χειροκίνητη κλήρωση που έχει γίνει χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης να αλλάζει εντελώς μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Champions League της σεζόν 2023-24 επεκταθεί από 32 σε 36 συλλόγους με τους τρέχοντες έξι ομίλους των τεσσάρων να αντικαθίστανται από έναν ενιαίο όμιλο στον οποίο οι ομάδες θα παίξουν οκτώ αγώνες με διαφορετικούς αντιπάλους.

Οι οκτώ κορυφαίοι σύλλογοι θα προκριθούν αυτόματα στους «16» ενώ όσοι τερματίσουν από την ένατη έως την 24η θέση θα αντιμετωπίσουν έναν γύρο play-ff για να καθοριστούν οι άλλοι οκτώ.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα ανοιχτή κλήρωση για τους «16», οι σύλλογοι θα πάνε σε «κλήρωση τύπου τένις» ανάλογα με την απόδοσή τους στη φάση του ομίλου.

Αυτό θα σημαίνει ότι η πρώτη και η δεύτερη ομάδα δεν μπορούν να συναντηθούν μέχρι τον τελικό και δεν μπορούν να παίξουν με τις ομάδες που είναι τρίτη και τέταρτη μέχρι τους ημιτελικούς το νωρίτερο.

Είναι η πρώτη αλλαγή στο Champions League από τότε που ένας γύρος νοκ-άουτ «16» ομάδων αντικατέστησε τη δεύτερη φάση των ομίλων το 2003-04.

Οι 36 σύλλογοι θα χωριστούν και θα τοποθετηθούν σε τέσσερα δοχεία των εννέα ομάδες. Ο τελευταίος γύρος των αγώνων των ομίλων θα έχει «16» αγώνες που ξεκινούν ταυτόχρονα.

Μια άλλη αλλαγή θα είναι η τελετή κλήρωσης του Champions League, μια επίπονη διαδικασία που παραδοσιακά περιλαμβάνει μπάλες που μαζεύονται από διαφορετικά δοχεία από πρώην παίκτες.

Ο Μαρκέτι είπε ότι η μοντελοποίηση της UEFA διαπίστωσε ότι η εκτέλεση της κλήρωσης για τη νέα μορφή με τον ίδιο τρόπο θα διαρκούσε «τρεις ή τέσσερις ώρες» και θα περιλάμβανε περίπου 900 μπάλες.

Η κλήρωση της επόμενης σεζόν στη φάση των ομίλων θα είναι ένα νέο υβριδικό σύστημα με λίγες μπάλες αλλά κυρίως ψηφιακά.

To άρθρο Champions League: Με ψηφιακό τρόπο η κλήρωση της νέας διοργάνωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button