ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Υποδέχθηκε αριθμό-ρεκόρ 85,1 εκατ. ξένων τουριστών το 2023 – Galaksias Portal News

Η Ισπανία υποδέχθηκε πέρυσι αριθμό ρεκόρ 85,1 εκατ. ξένων τουριστών, με τον αριθμό τους αυξημένο κατά 18,7% σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό στατιστικό ινστιτούτο (INE).

Ο αριθμός είναι ελαφρώς υψηλότερος από την εκτίμηση που έδωσε πριν από μία εβδομάδα ο Ισπανός υπουργός Τουρισμού Ζόρντι Ερέου, που είχε κάνει λόγο για «πάνω από 84 εκατ.» ξένους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβεβαιώνει επίσης την κεντρική θέση που κατέχει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη η Ισπανία, ο δεύτερος πιο τουριστικός προορισμός το 2022 πίσω από τη Γαλλία – που δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει στοιχεία για το 2023.

Σύμφωνα με την INE, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν την περασμένη χρονιά η χώρα από την οποία προήλθαν οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες της Ισπανίας (17,3 εκατ), μπροστά από τη Γαλλία (11,8 εκατ.), τη Γερμανία (10,9 εκατ.) και την Ολλανδία (4,9 εκατ. ).

Οι περιοχές με τους περισσότερους επισκέπτες ήταν η Καταλονία (21,2 εκατ. τουρίστες), οι Βαλεαρίδες (16,9 εκατ.), τα Κανάρια νησιά (16,4 εκατ.) και η Ανδαλουσία (14,3 εκατ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ακόμα ικανοποιητική εξέλιξη για την Ισπανία: οι δαπάνες των ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 24,7%, φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 108,6 δισεκ. ευρώ, συγκριτικά με 91,9 δισεκ. το 2019, την τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν «εξαιρετική αφετηρία για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της τουριστικής μας βιομηχανίας το 2024», τόνισε ο υπουργός σε ανακοίνωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button