Υγεία & Διατροφή

Ξεκινά στο Πέρνικ το Καρναβαλικό Φεστιβάλ Surva – Galaksias Portal News

Ένας αριθμός ρεκόρ συμμετεχόντων θα παρουσιάσουν τις παραδόσεις και τα έθιμά τους στην 30η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρναβαλικών Αγώνων Σούρβα, το οποίο ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής (26/1).

Περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών 17 καρναβαλικές ομάδες από ξένες χώρες, αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί διεξάγεται ένα συνέδριο με τη συμμετοχή των αποκριάτικων ομάδων και της τοπικής κοινότητας στο Περιφερειακό Μουσείο Ιστορίας.

Αργότερα, δημιουργικά και αποκριάτικα εργαστήρια για τα παιδιά θα είναι διαθέσιμα στο Δημοτικό Κέντρο Νεότητας.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος 1.100 μαθητές από σχολεία του Πέρνικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το μεσημέρι ξεκίνησε και το διαγωνιστικό κομμάτι με ομάδες μεταμφιεσμένων από ολόκληρη τη χώρα.

Η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ, οι θεατές μπορούν να επισκεφθούν το μοναδικό Βαλκανικό Υπόγειο Μεταλλευτικό Μουσείο, το οποίο χτίστηκε στις πρώτες στοές εξόρυξης στη Βουλγαρία και το μεσαιωνικό Οχυρό του Πέρνικ.

Το Φεστιβάλ Σούρβα στο Πέρνικ μετρά πάνω από 57 χρόνια ιστορίας και αποτελεί το μεγαλύτερο αποκριάτικο φόρουμ στα Βαλκάνια.

Οργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή του Πέρνικ από το 1966 και το 2015 το έθιμο Surova, χαρακτηριστικό της μεσοδυτικής Βουλγαρίας, συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

To 1985 το φεστιβάλ αναγνωρίστηκε ως μία διεθνής εκδήλωση. Το 1995 η Διεθνής Ομοσπονδία των Καρναβαλικών Πόλεων αποδέχθηκε την πόλη του Πέρνικ ως πλήρες μέλος της και τον Ιούνιο του 2009 το Πέρνικ ανακηρύχθηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του φεστιβάλ των Surva and Mumers.

Το φεστιβάλ διεξάγεται με την οικονομική στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και το πρακτορείο ειδήσεων BTA είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς επικοινωνίας.

Τρεις συναπτές διοργανώσεις του Φεστιβάλ Σούρβα, το 2020, 2021 και 2022, ακυρώθηκαν λόγω της έλλειψης νερού στο Πέρνικ και της πανδημίας Covid.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button