ΑθλητικάΕνημέρωση

Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:48

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για «σημείο καμπής» στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, παρά τις πρόσφατες ουκρανικές επιτυχίες στο πεδίο. Επανέλαβε πάντως την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Ουκρανών.

«Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε αυτή τη στιγμή αν κερδίζει η Ουκρανία τον πόλεμο, διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσουν τώρα οι Ρώσοι», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πρόκειται για σαφείς επιτυχίες, οι οποίες σίγουρα συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της Ρωσίας». Οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού οδήγησαν σε αποδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων και δείχνουν ότι οι Ουκρανοί είναι πολύ καλά τακτικά τοποθετημένοι και σε θέση να απωθήσουν επιθέσεις με επιτυχία τέτοια που κανείς δεν θα περίμενε, πρόσθεσε η υπουργός ‘Αμυνας και υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια. Σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία θα στείλει στην Ουκρανία εξοπλισμό και γεννήτριες κατάλληλες ειδικά για τον χειμώνα. «Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:48

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger