ΑθλητικάΕνημέρωση

Μάχη «δικεφάλων» για την κορυφή στη Super League – Galaksias Portal News

Οι δυο πρωτοπόροι της Super League, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται το απόγευμα της Κυριακής (11/2, 20:00) στην Τούμπα, στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι που ίσως κρίνει τον πρωτοπόρο στη Super League, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν… διά πυρός και σιδήρου από το Περιστέρι κρατώντας την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα και το +2 από τους “κιτρινόμαυρους” που -όμως- πηγαίνουν με “φόρα” στο ντέρμπι της Τούμπας, έχοντας πάρει ώθηση από τις τρεις διαδοχικές επιτυχίες (με 12-2 τέρματα).

Οι “ασπρόμαυροι” βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, τρέχοντας σερί 17 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις με 16 νίκες και μόλις μια ήττα, από τον Άρη. Για τον ΠΑΟΚ ακολουθούν, μάλιστα, τρία ντέρμπι. Τα δυο με τον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο Ελλάδας και στο ενδιάμεσο, το “μεγάλο” ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το μομέντουμ είναι πολύ καλό για την ΑΕΚ, που βλέπει τους Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε να “ματώνουν” τα αντίπαλα δίχτυα, τη στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα έχει ελάχιστες απουσίες παικτών. Η Ένωση έχει σαφώς υπέρ της την πρόσφατη παράδοση στα ντέρμπι “δικεφάλων”, έχοντας επικρατήσει στις πέντε από τις έξι τελευταίες συναντήσεις της με τον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι, δε, του πρώτου γύρου η ομάδα του Αλμέιδα ήταν καθολικά ανώτερη από τους Θεσσαλονικείς επικρατώντας 2-0 στην OPAP Arena.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Γιάννη Μιχαηλίδη που τέθηκε νοκ-άουτ, όπως και στους Βιεϊρίνια και Εκόνγκ. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν και οι Τζίμας και Σοάρες. Αντίθετα, στην αποστολή του ΠΑΟΚ ενσωματώθηκε για πρώτη φορά ο Γιόνι Ότο.

Η ΑΕΚ όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα- δεν ανακοίνωσε αποστολή. Δεδομένα πάντως απουσιάζουν οι Σιμάνσκι και Άμραμπατ, ενώ μία ώρα πριν τη σέντρα θα φανεί εάν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Οι πιθανές συνθέσεις του ντέρμπι:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ, Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον – Σαμάτα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Α’ Βοηθός: Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ

Β’ Βοηθός: Ακίφ Εμιράλι

4ος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Έλτσιν Μασίγιεφ

AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ

To άρθρο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μάχη «δικεφάλων» για την κορυφή στη Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button