ΕνημέρωσηΠολιτική

Όταν τα τρακτέρ φτάνουν στο Eυρωκοινοβούλιο, κάτι έχουμε κάνει λάθος – Galaksias Portal News

Ριζοσπαστικές αλλαγές στην αγροτική πολιτική σε ευρωπαϊκή και σε εθνική κλίμακα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν τα κράτη δεν πείσουν ότι δουλεύουν για τους πολίτες, η Aκροδεξιά θα εκτιναχθεί στα ύψη στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οι πολιτικές ημιμέτρων της ΕΕ, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες δίχως κανόνες, η ανοχή στην αισχροκέρδεια είναι οι αιτίες, σύμφωνα με τον Ελληνα ευρωβουλευτή, για την καταρράκωση των τιμών των παραγωγών στο χωράφι και την εκτόξευση των τιμών στο ράφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ότι με τη νέα ΚΑΠ έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε εθνική διαβούλευση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις. Αντ’ αυτού, πρoσέθεσε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ως «δυσμενή μετάθεση» – ο ένας υπουργός έφευγε ο άλλος ερχόταν και τα προβλήματα παρέμεναν άλυτα.

Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ, είπε ότι αν και καταγγείλαμε τα λάθη της, την ψηφίσαμε το 2020 αναγκαστικά γιατί δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη στήριξη στο εισόδημα του Έλληνα αγρότη. Οι Πράσινοι, ίσως εμπειρότεροι όλων, την καταψήφισαν τότε και μάλλον δικαιώνονται από το αποτέλεσμα.

Τέλος, σημειώνει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αποτέλεσμα της «καθολικής αποτυχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» και προειδοποιεί ότι «αν δεν πείσουμε πως τα κράτη και οι ενώσεις τους δουλεύουν για τον πολίτη, η Ακροδεξιά θα εκτιναχθεί σε νέα ύψη σε αυτές τις ευρωεκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι καταναλωτές», δηλώνει κλείνοντας, «πρέπει να βρίσκουν υγιεινά τρόφιμα σε προσιτή τιμή, οι παραγωγοί πρέπει να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες για δίκαιες απολαβές και στην πορεία δεν πρέπει να καταστρέφουμε τη φύση. Έχουμε τον τρόπο και τους πόρους για να φτάσουμε γρήγορα σε αυτό το αποτέλεσμα. Το είπαμε και το 2020, ας το κάνουμε επιτέλους σωστά».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button