Κόσμος

Δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αποπλέει για την Γάζα – Galaksias.com

Δύο ημέρες μετά την ανθρωπιστική βοήθεια που παραδόθηκε εν πλω στην Γάζα όπου οι Παλαιστίνιοι λιμοκτονούν, ανακοινώθηκε ότι ένα δεύτερο πλοίο με 500 τόνους ξηράς τροφής θα αποπλεύσει σύντομα από λιμάνι της Κύπρου με τον ίδιο προορισμό. 

Την αποστολή του δεύτερου πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, έκανε γνωστή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης, ο οποίος δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες και το πλοίο «Τζένιφερ» είναι έτοιμο.

Ο απόπλους του πλοίου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια πεντακοσίων τόνων στη Λωρίδα της Γάζας, θα γίνει μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή, το στοίχημα είναι να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί η ροή βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη με τη συμμετοχή πέραν των σαράντα κρατών, ο κύριος Λετυμπιώτης εξήγησε ότι στην πρωτοβουλία της Λευκωσίας αναμένεται να μετάσχουν και χώρες οι οποίες μέχρι στιγμή δεν είχαν εκδηλώσει δημοσίως ενδιαφέρον.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως οι ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια, μεταφορικά μέσα και τεχνική υποστήριξη, είναι πολύ μεγάλες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button