ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι αλλάζει στη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών προϊόντων – Galaksias Portal News

Αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των χρηματοοικονομικών προϊόντων προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο έφερε χθες (01.02.24) σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΟΙΚ. 

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ με αλλαγές στη φορολόγηση προβλέπει πως η σύμβαση δανεισμού μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών που πραγματοποιείται εξωχρηματιστηριακά και κάθε συναφής πράξη δεν υπάγεται σε τέλος χαρτοσήμου.

Επίσης η ίδια διάταξη προβλέπει πως από τον φόρο εισοδήματος απαλλάσσονται οι τόκοι από τα προϊόντα δανεισμού τίτλων της Αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα.».

Ειδικά το εισόδημα από τόκους εταιρικών ομολογιών που αποκτούν νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, που είναι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής και δεν έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και φυσικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου.

Ομοίως, το εισόδημα από τόκους από τα προϊόντα δανεισμού τίτλων της Αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αποκτούν φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρο.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button