ΑθλητικάΕνημέρωση

Τρίτη σερί νίκη για τους Πειραιώτες στη Euroleague – Galaksias Portal News

Με φοβερή άμυνα σε όλο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έφθασε σε ένα άνετο διπλό στην Ισπανία, παίρνοντας τη νίκη με 78-65 επί της Βαλένθια, στην 26η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε ούτε σε ένα δεκάλεπτο πάνω από 20 πόντους και έτσι παρά την αστοχία του από το τρίποντο, κατάφερε να φθάσει στην 3η συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague, αφήνοντας πίσω του τη Βαλένθια στην κατάταξη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πλέον ρεκόρ 15-11 στην κατάταξη της Euroleague και “έριξε” την ισπανική ομάδα στο 13-13, με την 8η ήττα της στα 9 τελευταία παιχνίδια.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς, ειδικά στην άμυνα, αλλά κάποιες λανθασμένες αποφάσεις των παικτών του στην επίθεση, δεν του επέτρεψαν να πάρει διαφορά και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες έφθασαν μάλιστα τα πέντε λάθη σε αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να είναι μόλις ένα καλάθι πίσω, 21-19 στο 10′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στην επίθεση, με τον Γουίλιαμς-Γκος να δίνει το ρυθμό και έφθασε στο +8, με 36-28, αλλά στη συνέχεια “κόλλησε” ξανά. Ο Παπανικολάου είχε 0/3 τρίποντα σε σειρά επιθέσεων και ο Οτζελέγιε άρχισε να αποτελεί πρόβλημα στην άμυνα των “ερυθρόλευκων”, μειώνοντας για την ομάδα του ακόμη και στον πόντο, 38-37. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με την ελάχιστη διαφορά και τον Ολυμπιακό να έχει οριακό προβάδισμα με 40-39.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος και “κλειδώνοντας” τον Τζόουνς στην άμυνα, “έτρεψε” ένα σερί 11-2 για να πάρει διψήφια διαφορά πόντων στο ματς. Οι Πειραιώτες συνέχισαν μάλιστα με τον ίδιο ρυθμό και με επιμέρους σκορ 19-5 μέχρι το 39′ ξέφυγαν ακόμη περισσότερο στο σκορ. Ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο λεπτό, λίγο έλειψε να “χαλάσει” την εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά ένα challenge του Μπαρτζώκα απέτρεψε έμμεσο τρίποντο της Βαλένθια και οδήγησε στην αποβολή του προπονητή της, για να διαμορφωθεί το σκορ στο 60-48 υπέρ των “ερυθρόλευκων”.

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Τρίτη σερί νίκη για τους Πειραιώτες στη Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button