Κόσμος

ΕΕ: Σχέδιο ανταλλαγής γρίβνα σε ευρώ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανό να συμφωνήσουν να επιτρέψουν σε εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες να ανταλλάξουν το νόμισμά τους -το γρίβνα- σε ευρώ τους επόμενους τρεις μήνες, με την ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου της ΕΕ που επικαλείται σε αποκλειστικό δημοσίευμά του το https://www.cnn.gr/tag/reuters.

Στόχος της συμφωνίας είναι να βοηθήσει εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής, να συντηρηθούν, ανταλλάσσοντας τα χρήματά τους σε ευρώ.

Το προσχέδιο πρόκειται να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και θα ισχύει για όλους τους πρόσφυγες υπό την προσωρινή προστασία της ΕΕ, η οποία χορηγήθηκε στους Ουκρανούς νωρίτερα τον Μάρτιο. Η ανταλλαγή γρίβνα σε ευρώ θα πρέπει να γίνεται χωρίς επιβάρυνση και η ισχύουσα συναλλαγματική ισοτιμία θα πρέπει να είναι εκείνη που δημοσιεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας, αναφέρει το Reuters.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger