Επικαιρότητα

Εθελοντές και οργανώσεις υποστηρίζουν Ουκρανούς πρόσφυγες

Όταν η Ολέσα με την οικογένειά της έφευγαν από τη βομβαρδισμένη Μαριούπολη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και επέλεγαν την Ελλάδα ως προορισμό τους λόγω των συγγενών που είχαν, δεν φαντάζονταν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν ως πρόσφυγες εδώ, αλλά και την υποστήριξη που θα λάμβαναν από οργανώσεις, φίλους και εθελοντές.

Τρομαγμένοι στην είδηση του πολέμου η Ολέσα Αγιανότ με τον άντρα της και τα τρία τους κορίτσια, τα δίδυμα ηλικίας οκτώ ετών και το μικρότερο τεσσεράμισι, αποφάσισαν να αφήσουν τη Μαριούπολη, τους συγγενείς, τους φίλους τους και όλα όσα είχαν δημιουργήσει εκεί: το νεόχτιστο σπίτι τους και την επιχείρηση εστίασης που διατηρούσαν. Το ταξίδι τους ήταν μεγάλο. Η πρώτη τους στάση ήταν στο χωριό που γεννήθηκε ο άντρας της Ολέσα, μόλις 70 χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη, όπου πήγαν χωρίς αποσκευές, καθώς πίστευαν ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει λίγες ημέρες. Όταν συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να αναζητήσουν ένα περισσότερο ασφαλές μέρος, μετακινήθηκαν πρώτα σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας και στη συνέχεια αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν για εκείνους ο μόνος προορισμός που είχαν στο μυαλό τους, καθώς ο άντρας της Ολέσα είναι ελληνικής καταγωγής και η αδελφή του ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Αθήνα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger