ΕνημέρωσηΟικονομία

Εθνική Τράπεζα: Υπεγράφη η ανάθεση του Project Frontier στη doValue

Και επίσημα στη doValue Greece πέρασε η διαχείρηση της τιτλοποίησης Frontier της Εθνικής Τράπεζας ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν την οριστική συμφωνία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η doValue, η ανάθεση θα αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια της εταιρείας στην Ελλάδα κατά περίπου 6 δισ. ευρώ (από 26 δισ. ευρώ την 30η Ιουνίου 2021 σε 32 δισ. ευρώ) ενισχύοντας την ηγετική θέση της doValue στη χώρα.

Αντίστοιχα, όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, τα συνολικά έσοδα για την ΕΤΕ, τα οποία αντικατοπτρίζουν κυρίως την αξία των ομολογιών υψηλής (Senior) εξοφλητικής προτεραιότητας και το τίμημα για τις ομολογίες μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας, ανέρχονται στο ~50% της συνολικής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Η συναλλαγή θα ενισχύσει τα συνολικά κεφάλαια της Τράπεζας κατά ~150 μονάδες βάσης, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να αυξάνεται σε 18.5% (pro-forma) στο 1ο εξάμηνο του έτους ενώ την ίδια στιγμή ο δείκτης μη-εξηπυρετούμενων ανοιγμάτων ανέρχεται σε 12.7%.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger