ΕνημέρωσηΟικονομία

Πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας 830 ευρώ για επαγγελματίες και αγρότισσες – Galaksias Portal News

Πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας για επαγγελματίες και αγρότισσες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο talkradio, ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης

Συγκεκριμένα, ο κος Μηλαπίδης ανέφερε πως για μέχρι 9 μήνες μπορεί μια γυναίκα (επαγγελματίας ή αγρότισσα) από 24/9/23 αν έχει γεννήσει ή αν έχει υιοθετήσει παιδί να απολαύσει του επιδόματος μητρότητας στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του θεσμού της οικογένειας αλλά και της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Η άδεια αυτή είναι μεταβιβάσιμη κατά 7 μήνες στον πατέρα, άρα είτε θα το πάρει ο ένας γονέας, είτε ο άλλος με αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα ομόφυλα ζευγάρια με στόχο ένας γονιός να είναι στο σπίτι για να μπορεί να είναι με το παιδί τους πρώτους μήνες της ζωής του, σημείωσε ο ίδιος .

Ο γ.γ. της κοινωνικής ασφάλισης τόνισε πως η σχετική ασφαλιστική διάταξη πέρασε με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, έχουν αναπτυχθεί οι διαλειτουργικότητες μεταξύ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ και πολύ σύντομα, πριν το τέλος του μήνα, πριν το Πάσχα ευελπιστούμε να είναι έτοιμη η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους.

Όσον αφορά την πληρωμή του επιδόματος ο κ. Μηλαπίδης τόνισε ότι η διαδικασία είναι ηλεκτρονική και με την υποβολή δικαιολογητικών το σύστημα ενημερώνει τον δικαιούχο δίνοντας του 830 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός.

To άρθρο Μηλαπίδης: Πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας 830 ευρώ για επαγγελματίες και αγρότισσες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button