ΑθλητικάΕνημέρωση

Οι αντιδράσεις μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League – Galaksias Portal News

Εκατοντάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στο δρόμους της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – για να γιορτάσουν την ιστορική πρόκριση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Οι «ασπρόμαυροι», αν και είχαν ηττηθεί με 2-0 στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ, επιβλήθηκαν με 5-1 της Ντινάμο στην Τούμπα παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας βρέθηκε και ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μιρτσέα, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια δήλωση, καθώς «η βραδιά ανήκε στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟΚ». Δηλώσεις, ωστόσο, έκανε ο εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης πρόκρισης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, με συμμετοχή στο πρώτο, δεύτερο και τέταρτο γκολ της ομάδας του, τόνισε: «Με την εικόνα μας μέσα στο παιχνίδι, το πάθος, την ενέργεια, το σκορ έτσι όπως ήρθε μπορεί να καταλάβει τι έγινε σήμερα και κάποιος που δεν έχει δει το ματς. Δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης, όπως ακουγόταν το τελευταίο διάστημα, με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε. Θεωρώ ότι περάσαμε την κακή περίοδο, που κάθε ομάδα περνάει. Όχι τόσο κακή αγωνιστικά, απλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δείξαμε όμως, σήμερα ότι είμαστε πάλι εδώ και σίγουρα δεν έχουμε αφήσει τίποτα πίσω αρνητικό».

Από την πλευρά του, ο Μπράντον Τόμας, σκόρερ του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επεσήμανε: «Ήταν κάτι μοναδικό. Μετά από κάποιες δύσκολες ημέρες και την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Άρη. πετύχαμε αυτό. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το χρειαζόμασταν και το πιστεύαμε. Ανατρέψαμε το σκορ του πρώτου αγώνα και τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε».

Για να προσθέσει: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τις δυνατότητές μας σαν ομάδα και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι απ’ έξω. Πιστεύαμε στην ανατροπή. Έχουμε δυνατά αποδυτήρια, είμαστε δεμένοι σαν ομάδα και μαζί με τον κόσμο μας καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Θα το απολαύσουμε, θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε για τη συνέχεια. Προσωπικά, ό,τι κάνω το αφιερώνω στον παππού μου. Είναι όλα γι’ αυτόν, σε αυτόν οφείλω το ότι είμαι ποδοσφαιριστής».

Κατήφεια, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, επικρατούσε στο αντίπαλο «στρατόπεδο». Ο σκόρερ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αρμπέρ Χότζα, ήταν αυτός που προσωρινά είχε επαναφέρει το ζευγάρι σε ισορροπία, μειώνοντας σε 3-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. «Είμαστε απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό. Δεν μπορέσαμε να μπούμε στον ρυθμό του ΠΑΟΚ σε κανένα σημείο του αγώνα. Σκοράραμε ένα γκολ, αλλά νέα λάθη στην άμυνά μας έφεραν έναν καταστροφικό για εμάς αποκλεισμό», σχολίασε στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών CosmoteSports.

Απογοητευμένος και ο προπονητής της κροατικής ομάδας, Σεργκέι Γιακίροβιτς. «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο από την αρχή του παιχνιδιού. Τα πήγαμε καλά κατά διαστήματα, όμως είχαμε πρόβλημα με τις στατικές φάσεις και την κατοχή μπάλας. Δεν ξέρω αν οι παίκτες μου επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα, θα πρέπει να τους ρωτήσουμε», είπε αρχικά ο Γιακίροβιτς, για να απονείμει στη συνέχεια τα εύσημα στον Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Ντινάμο, ήταν αυτός που κράτησε… όρθιους τους «ασπρόμαυρους» με δυο σπουδαίες επεμβάσεις αμέσως μετά τη μείωση του σκορ. «Χρειάστηκε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο ημίχρονο. Στο 48’ πετύχαμε γκολ, ήταν σε καλό σημείο. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε εξαιρετική δουλειά. Κάθε ήττα είναι δύσκολη, κάθε παιχνίδι νιώθεις άσχημα, δεν είναι παράξενο που οι παίκτες μου νιώθουν απογοητευμένοι οι παίκτες. Απ’ την, άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ».

To άρθρο ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Οι αντιδράσεις μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button