ΕνημέρωσηΟικονομία

Εικόνα μαγική από το βυθό του Αιγαίου

Μία από τις αισιόδοξες εικόνες κατέγραψε αυτές τις ημέρες στα 96 μέτρα βάθος το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”. Στις περιοχές όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι περιορισμένη όπως φαίνεται και στη φωτογραφία τα οικοσυστήματα είναι ακόμα ζωντανά.

Οι τελευταίοι εναπομείναντες σφουγγαράδες περιγράφουν αντίστοιχες εικόνες που έβλεπαν στα ρηχότερα νερά έως και πριν από λίγες δεκαετίες. Δυστυχώς όμως σήμερα η έρευνα στρέφεται σε μεγαλύτερα βάθη κάτω από τα 100 μέτρα για να τις εντοπίσουμε.

Ένας από τους βασικούς στόχους, επισημαίνει το  Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, είναι να ωθήσουμε για τη θεσμοθέτηση ορίου βάθους μέχρι το οποίο ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να αφαιμάζει τους θαλάσσιους πόρους, δεδομένης της τεράστιας ευχέρειας που δίνει πλέον η τεχνολογία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τις επιπτώσεις, αλλά ούτε και το πόσες δεκαετίες απαιτούνται για την ανάκαμψη, έπειτα από κάθε καταστροφή που προκαλείται στα οικοσυστήματα σε αυτά τα μεγάλα βάθη.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger